huawei-pracuje-na-8k-televizoru-s-podporou-5g
Novinka Huawei pracuje na 8K televizoru s podporou 5G

Huawei pracuje na 8K televizoru s podporou 5G

Mirek Kočí

Mirek Kočí

3. 5. 2019 11:00

Podle zahraničních serverů chystá společnost Huawei, známá především výrobou telekomunikačních zařízení a chytrých telefonů, představení svého prvního televizoru. Nabídnout by měl nejen obrazovku s vysokým rozlišením a spoustu takzvaných "smart" funkcí, ale také konektivitu reprezentovanou technologií 5G.

Reklama

Mnoho podrobností o novém Huawei televizoru zatím na internet neproniklo. Spekuluje se však až o rozlišení obrazovky 8K a nasazení čipové sady Balong 5000, která - jak už výrobce dříve uvedl, znamená průlom v rozvoji a dostupnosti 5G éry. Díky rychlému připojení k internetu uživatelé budou moci stahovat 360stupňová videa, obsah pro virtuální realitu či datově náročný video obsah, jaký představují filmy a seriály v nejvyšší dostupné kvalitě. Vize Huaweie je taková, že televizor bude sloužit jako univerzální hub chytré domácnosti budoucnosti.

Kromě vydání vlastní TV plánuje firma akcelerovat prodeje na trhu s počítači. Huawei je vnímán především jako výrobce chytrých telefonů. Portfolio tohoto výrobce se ale postupně rozšiřuje a podnik zažívá v posledních letech přerod v elektronického giganta. Do roku 2021 chce Huawei prodeje oproti současnosti navýšit na trojnásobek.

Huawei pracuje na 8K televizoru s podporou 5G
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama