hapticke-mapy-od-mapy-cz-se-rozsiruji-do-cele-evropy
Novinka Haptické mapy od Mapy.cz se rozšiřují do celé Evropy

Haptické mapy od Mapy.cz se rozšiřují do celé Evropy

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 5. 2019 15:00

Na serveru Mapy.cz mohou nyní nevidomí získat speciálně upravené podklady pro ulehčení orientace pomocí hmatu. Aktuálně haptické mapy pokrývají už přes 17 milionů kilometrů čtverečních. V celé Evropě a částečně i v jejím blízkém okolí si lidé v Braillově písmu mohou zobrazit více než půl milionu měst a obcí.

Reklama

Plná verze plastických map vnímatelných dotykem je nově k dispozici pro všech 47 států Evropy. „Celkově máme teď v Braillově písmu popsáno 14 milionů ulic,“ říká Martin Jeřábek, manažer týmu Mapy.cz. Haptické mapy jsou dostupné na adrese www.hapticke.mapy.cz a postupně se rozšiřují i na další kontinenty. „Vykreslovat je možné i další světadíly. Řešíme ale přepis názvů měst ve státech, kde se nepoužívá latinka, což je časově náročný a ambiciózní proces. Jde ale rozhodně o práci, která má smysl,“ dodává Jeřábek.

Haptické mapy od Mapy.cz se rozšiřují do celé Evropy
i Zdroj: PCTuning.cz

Haptické mapy Mapy.cz nabízí už pátým rokem. Umožňují automatické generování kartografických podkladů vhodných pro výrobu hmatových reliéfních map. Jsou jedinou veřejnou službou tohoto druhu na světě, která nabízí kontinuální zobrazení celé Evropy. Obsahují seznamy zkratek, legendu a seznam zájmových bodů. Nevidomí mohou mapy využívat ve třech měřítkách a spolu s hmatovou mapou volitelně dostávají i seznam zajímavých a užitečných míst ve vybrané oblasti (například restaurace, lékárny, zastávky MHD nebo bankomaty).

Zdroj: Mapy.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama