nepal-zakazal-strilecku-playerunknown-s-battlegrounds
Novinka Nepál zakázal střílečku PlayerUnknown’s Battlegrounds

Nepál zakázal střílečku PlayerUnknown’s Battlegrounds

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 4. 2019 09:00 2

V Nepálu zakázali populární hru multiplayerovou online PlayerUnknown’s Battlegrounds. Důvod? Je údajně násilná a má negativní vliv především na děti a mladistvé.

Reklama

Zhruba měsíc poté, co hra PUBG byla zakázána v několika oblastech Indie, to tato střílečka nemá lehké ani v Nepálu. Vláda tohoto asijského státu se ji rozhodla úplně zakázat a požádala všechny místní poskytovatele internetových a mobilních služeb, aby ji zablokovali. „Dostali jsme velké množství stížností od rodičů a škol, které se týkají dopadu této hry na děti. PUBG jsme konzultovali i s psychiatry a ti nám potvrdili, že násilí v této hře negativně ovlivňuje chování lidí i v běžném životě.“

Hra PlayerUnknown’s Battlegrounds se zasloužila o zpopularizování  herního režimu battle royale. Společně s dalšími 99 hráči začínáte na ostrově, jenž se neustále zmenšuje. Závěrečná přestřelka pak probíhá na velmi malém kousku země. PUBG v posledních měsících nicméně čelí silné konkurenci, kdy část uživatelů této hře sebraly tituly Fortnite a Apex Legends.

Nepál zakázal střílečku PlayerUnknown’s Battlegrounds
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama