qnap-tr-002-snadno-pripojite-k-pc-i-nas
Novinka QNAP TR-002 snadno připojíte k PC i NAS

QNAP TR-002 snadno připojíte k PC i NAS

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 4. 2019 10:30 2

Společnost QNAP představila TR-002, což je zařízení pro rozšíření úložiště RAID se 2 sloty, které lze využít jako hardwarové úložiště RAID pro počítače a NAS se systémy Windows, macOS a Linux. TR-002 se připojuje prostřednictvím rozhraní USB 3.1 druhé generace typu C.

Reklama

TR-002 podporuje konfigurace úložiště ve formě: Individual, JBOD a RAID 0/1. Uživatelé mohou TR-002 používat se svým úložištěm QNAP NAS pro nastavení parametrů RAID a vytváření fondu úložiště pomocí aplikace „Úložiště a snímky“ v systému QTS. Kromě toho lze TR-002 použít jako externí úložné zařízení, případně také jako rozšiřovací jednotku. Specializovaný nástroj QNAP External RAID Manager (Windows/macOS) pak zobrazí stav disku, změnit konfigurace RAID, ověřovat protokoly a aktualizovat firmware TR-002.

Konfiguraci disků lze přepínat na zadní straně TR-002. K dispozici jsou také stavové kontrolky, tlačítko One Touch Copy a tlačítko vysunutí pro intuitivnější operace. Kompatibilní QNAP NAS modely a příklady používání najdete na stránkách https://www.qnap.com/go/product/tr-002.

Dostupnost

Rozšiřovací RAID jednotka TR-002, určená pro počítače i NAS, bude brzy k dostání. Diporučená cena dosud nebyla upřesněna.

QNAP TR-002 snadno připojíte k PC i NAS
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama