netgear-uvedl-do-obchodu-bezdratove-routery-s-podporou-wi-fi-6
Novinka Netgear uvedl do obchodů bezdrátové routery s podporou Wi-Fi 6

Netgear uvedl do obchodů bezdrátové routery s podporou Wi-Fi 6

Mirek Kočí

Mirek Kočí

12. 4. 2019 14:00

Společnost Netgear uvádí na trh čtveřici routerů s podporou nejnovějšího Wi-Fi standardu Wi-Fi 6 (802.11ax). Novinky nabízejí zajímavé designové provedení, větší kapacitu dat a špičkové bezdrátové připojení o rychlosti až 10,8 Gb/s.

Reklama

Nighthawk AX4 (RAX40) je nejnovějším cenově dostupným bezdrátovým routerem značky Netgear s podporou standardu Wi-Fi 6. Zařízení poskytuje dvoupásmové Wi-Fi připojení se čtyřmi prostorovými streamy o celkové rychlosti až 3 Gb/s (600 Mb/s + 2400 Mb/s). Rozsáhlé pokrytí Wi-Fi signálem zajišťuje dvojice externích antén se zesilovači. Součástí zařízení je také čtveřice gigabitových ethernetových portů LAN a jeden port USB 3.0.

Designově oceněný Nighthawk AX8 (RAX80) s osmi prostorovými streamy (čtyřmi v 2,4GHz pásmu a čtyřmi v 5GHz pásmu) nabízí spolehlivé bezdrátové připojení o celkové rychlosti až 6 Gb/s. Vysoký výkon a široké pokrytí Wi-Fi signálem zajišťuje kombinace čtyřjádrového procesoru, čtveřice výkonných antén a technologií OFDMA, MU-MIMO, 1024 QAM, QoS, Beamforming+ a Smart Connect. Součástí zařízení je také pět gigabitových ethernetových portů LAN s možností agregace dvou z nich a dva porty USB 3.0.

Netgear uvedl do obchodů bezdrátové routery s podporou Wi-Fi 6
i Zdroj: PCTuning.cz

Netgear uvedl do obchodů bezdrátové routery s podporou Wi-Fi 6
i Zdroj: PCTuning.cz

Netgear Nighthawk AX12 (RAX120) poskytuje osm prostorových streamů v 5GHz pásmu a další čtyři v 2,4GHz pásmu. Ve spojení s čtyřjádrovým procesorem, osmi výkonnými anténami, podporou WPA3 a technologiemi OFDMA, MU-MIMO, 1024 QAM, QoS, Beamforming+ a Smart Connect by měl nabízet spolehlivé a bezpečné připojení o rychlosti až 6 Gb/s (1,2 Gb/s + 4,8 Gb/s). Kabelové připojení pak umožňuje multigigabitový ethernetový port LAN (5G/2,5G/1G), čtveřice gigabitových ethernetových portů s možností agregace dvou z nich a dva porty USB 3.0.

Netgear uvedl do obchodů bezdrátové routery s podporou Wi-Fi 6
i Zdroj: PCTuning.cz

Poslední novinkou je Nighthawk AX12 (RAX200). Tento router nabízí kombinaci špičkového třípásmového připojení s dvanácti prostorovými streamy (čtyřmi v 2,4GHz pásmu a osmi v 5GHz pásmu), čtyřjádrového procesoru, osmi antén a technologií OFDMA, MU-MIMO, 1024 QAM, QoS, Beamforming+ a Smart Connect, která zajišťuje spolehlivé připojení o celkové rychlosti až 10,8 Gb/s (1,2 Gb/s + 2x 4,8 Gb/s). Součástí zařízení je také jeden multigigabitový ethernetový port LAN (2,5G/1G), pět gigabitových ethernetových portů a dva porty USB 3.0.

Cena a dostupnost

Bezdrátové routery Nighthawk AX8 a Nighthawk AX12 (RAX120) jsou již v prodeji za doporučené koncové ceny 9 720 korun a 11 609 korun. Nighthawk AX4 bude na českém trhu k dostání v průběhu dubna za 5 820 korun a Nighthawk AX12 (RAX200) pak v průběhu května. Cena posledního z routerů zatím není známá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama