nvidia-prinasi-ray-tracing-i-na-geforce-gtx
Novinka Nvidia přináší ray tracing i na GeForce GTX

Nvidia přináší ray tracing i na GeForce GTX

Mirek Kočí

Mirek Kočí

12. 4. 2019 11:15 2

Díky technologickým demům, která Nvidia před několika hodinami vydala, mohou hráči nahlédnout pod pokličku vývojářům. Nové ukázky demonstrují jak působivou grafiku s ray tracingem v reálném čase, tak i zvýšení výkonu ve hrách. Kromě toho firma vydala také novou verzi Game Ready ovladačů, které přinášejí ray tracing majitelům karet GeForce GTX. Nejlepší zážitek nicméně poskytují modely typu GeForce RTX, které mají dedikovaná RT jádra.

Reklama

Hry s podporou ray tracingu na těchto kartách nejenže běží dvakrát až třikrát rychleji, ale nabízejí také větší množství efektů, světelných paprsků a umožňují nastavení vyšších rozlišení. Díky novým driverům si majitelé grafické karty GeForce GTX 1060 6 GB (a výkonnějších) mohou vyzkoušet, jak technologie ray tracingu mění zážitek z her. Karta využije k provádění ray-tracingových operací tradiční shader jádra.

DXR podporují konkrétně tyto grafiky:

  • GeForce GTX 1660 Ti
  • GeForce GTX 1660
  • NVIDIA TITAN Xp (2017)
  • NVIDIA TITAN X (2016)
  • GeForce GTX 1080 Ti
  • GeForce GTX 1080
  • GeForce GTX 1070 Ti
  • GeForce GTX 1070
  • GeForce GTX 1060 6 GB
  • A laptopy se srovnatelnými grafickými kartami s architekturou Pascal nebo Turing

Nvidia přináší ray tracing i na GeForce GTX
i Zdroj: PCTuning.cz

Dema si mohou zdarma stáhnout všichni hráči s GeForce kartami. Konkrétně jde o:

Atomic Heart RTX tech demo – Technologické demo Atomic Heart od týmu Mundfish je plné působivých detailů. Odrazy a stíny jsou vytvořeny pomocí ray tracingu a kromě toho ukázka využívá také technologii NVIDIA DLSS.

Justice tech demo – Technologické demo hry Justice, která pochází z Číny, ukazuje v praxi odrazy a stíny na bázi ray tracingu a technologii NVIDIA DLSS. Poprvé je tu použito ray tracingu také k vytváření kaustických efektů.

Reflections tech demo – Technologickou ukázku Reflections vytvořili Epic Games ve spolupráci s ILMxLAB a NVIDIA. Reflections poodkrývá filmový potenciál videoher. Ray tracing se v demu vyskytuje v podobě odrazů, stínů i ambientní okluze. Kromě toho demo využívá technologii NVIDIA DLSS.

Všechna zmiňovaná technologická dema si můžete stáhnout na těchto stránkách.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama