samsung-ocekava-pokles-zisku-za-posledni-kvartal-o-60-procent
Novinka Samsung očekává pokles zisku za poslední kvartál o 60 procent

Samsung očekává pokles zisku za poslední kvartál o 60 procent

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 4. 2019 20:00

Jihokorejská společnost Samsung očekává za první čtvrtletí propad provozního zisku o více než 60 procent a v případě tržeb počítá s poklesem o více než 14 procent. Důvodem je výraznější pokles cen čipů oproti očekávání a zpomalující poptávka po displejích používaných v telefonech iPhone firmy Apple.

Reklama

Podnik odhaduje provozní zisk za první kvartál na úrovni zhruba 6,2 bilionu jihokorejských wonů (4,86 miliardy eur). Pro srovnání: v prvním čtvrtletí předchozího roku dosáhla firma provozní zisk 15,64 bilionu wonů. Pokud se odhad potvrdí, bude to znamenat pokles zisku o 60,4 procenta a nejnižší provozní zisk od třetího čtvrtletí roku 2016. Lepší byl i závěr minulého roku, když v posledním čtvrtletí zaznamenal Samsung zisk kolem 10,8 bilionu wonů.

Odhad čistého zisku Samsung nezveřejnil, ani údaje za jednotlivé divize. Ty plánuje zveřejnit až koncem dubna, kdy oficiálně oznámí výsledky za první čtvrtletí. Očekávané výsledky budou v případě potvrzení horší i ve srovnání s odhady trhů. Analytici oslovení agenturou Bloomberg očekávají za první kvartál provozní zisk Samsungu na úrovni 6,9 bilionu wonů.

Samsung očekává pokles zisku za poslední kvartál o 60 procent
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama