asus-rog-strix-xg49vq-je-ultra-siroky-herni-monitor-s-hdr
Novinka Asus ROG Strix XG49VQ je ultra široký herní monitor s HDR

Asus ROG Strix XG49VQ je ultra široký herní monitor s HDR

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 4. 2019 17:30 1

Asus představil svůj nový širokoúhlý herní monitor ROG Strix XG49VQ s úhlopříčkou 49 palců a 1800R zakřivením. Mezi přednosti novinky, která cílí na náročnější zákazníky, patří i certifikace DisplayHDR 400, vysoká obnovovací frekvence či technologie Radeon FreeSync 2 HDR.

Reklama

Extraširoký 49palcový displej monitoru disponuje poměrem stran 32:9 a vysokým rozlišením 3 840 × 1080 px . Poloměr zakřivení obrazovky je definován hodnotou 1800R , jak již bylo uvedeno v úvodu. ROG Strix XG49VQ nabízí rychlou obnovovací frekvenci až 144 Hz a výrobce tvrdí, že díky podpoře Adaptive-Sync jsou přechody mezi jednotlivými obrazy velmi plynulé i během změny obnovovací frekvence, neboť tato technologie upravuje obnovovací frekvenci displeje na rychlost vykreslování grafické karty.

ROG Strix XG49VQ obsahuje také speciální LED a patentovanou světelnou fólii pro zvýšení svítivosti o více než 10 %, což má zajistit hodnotu jasu 450 cd/m2. Každý monitor je prý navíc před odesláním z výroby otestován, aby splňoval certifikaci DisplayHDR 400 poskytující 10bitovou barevnou hloubku. Pokud je spárován s nejnovější grafickou kartou AMD Radeon VII, podporuje Strix XG49VQ technologii FreeSync 2 HDR. Monitor nabízí i technologii Asus Smart HDR s několika přednastavenými režimy, která automaticky nakonfiguruje displej na nejlepší možný HDR výstup pro různé scénáře použití.

Strix XG49VQ disponuje i funkcí obraz vedle obrazu (PbP), kterou lze snadno ovládat klávesovými zkratkami. Tato funkce dokáže rychle uspořádat různé zdroje videa vedle sebe a manuálně upravit jejich rozložení tak, aby uživateli nejvíce vyhovovalo. Ve výbavě nechybí ani filtr modrého světla Ultra-low Blue Light, technologie Shadow Boost, která prosvětluje tmavé oblasti herního světa bez nadměrné expozice jasnějších oblastí či ergonomickým stojan. Ten umožňuje otočení, sklopení nebo změnu výšky.

Monitor Asus ROG Strix XG49VQ se v Česku prodává za 30 590 Kč s DPH.

Asus ROG Strix XG49VQ je ultra široký herní monitor s HDR
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama