tp-link-archer-vr2800v-je-vdsl-router-s-telefonnimi-funkcemi
Novinka TP-Link Archer VR2800v je VDSL router s telefonními funkcemi

TP-Link Archer VR2800v je VDSL router s telefonními funkcemi

Mirek Kočí

Mirek Kočí

21. 3. 2019 07:00

Společnost TP-Link představuje Archer VR2800v, což je Super VDSL telefonní router se standardem 11AC Wave2, kombinovanou rychlostí přenosu dat až 2 767 Mbit/s a technologií MU-MIMO, který je primárně určen pro malé a střední podniky (HD telefonie), a domácnosti s mnoha připojenými zařízeními.

Reklama

Technologie Super VDSL (VDSL2 Profile 35b) poskytuje rychlost internetu až do 350 Mb/s. Stabilní přenos dat pak zajišťují technologie G.vector a RNC, které se starají o snižování rušení telefonní linky. Archer VR2800v je kompatibilní se standardy VDSL2, ADSL2+, ADSL2 a ADSL a podporuje všechny standardy DSL připojení pro zajištění kompatibility s většinou poskytovatelů internetového připojení (ISP).

Router je unikátní i ve způsobu využívání Wi-Fi pásma. Díky technologii 4×4 MU-MIMO dochází k optimalizaci provozu současným přenášením dat do více zařízení, se čtyřikrát rychlejším výkonem signálu. Router obslouží až 4 zařízení najednou a zroveň disponuje technologiemi NitroQAM (1024-QAM) a 4-Stream, které mají zvyšovat bezdrátový výkon až o 25 % při kombinovaných rychlostech, tedy umožňují dosáhnout přenosu až 2 767 Mb/s. Konkrétně 600 Mb/s na 2,4 GHz je ideální pro každodenní surfování, zatímco 2167 Mb/s na 5,0GHz pásmu zajistí 4K streaming a hraní her zcela bez zpoždění. O kvalitu příjmu se pak staraní čtyři externí antény.

Schopnost routeru podporovat až šest digitálních sluchátek s integrovanou základnou DECT spolu se dvěma analogovými telefony nebo faxovými přístroji bude nejspíše využito hlavně v prostředí malých až středních firem, nebo v rámci domácí kanceláře případně v malém bytovém domě. Router funguje také jako digitální hlasový záznamník s kapacitou až 540 minut. Přes aplikaci tpPhone lze provádět telefonické hovory po pevné lince i přes smartphone.

TP-Link Archer VR2800v je v České republice již dostupný a prodává se za necelých pět tisíc korun.

TP-Link Archer VR2800v je VDSL router s telefonními funkcemi
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama