nvidia-doporucuje-profi-headset-htc-vive-pro-eye
Novinka Nvidia doporučuje profi headset HTC Vive Pro Eye

Nvidia doporučuje profi headset HTC Vive Pro Eye

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 3. 2019 17:00

Tchajwanská společnost HTC oznámila, že se headset Vive Pro Eye stal referenčním zařízením pro technologii Nvidia VRS (Variable Rate Shading). Ta umožňuje vývojářům dynamicky měnit kvalitu vzorkování obrazu - s její pomocí mohou šetřit výkon tam, kde nepřináší žádné viditelné výhody, což znamená snížení nároků na hrubý výkon PC. Pro co nejsnazší implementaci navíc HTC vydalo přepracovanou vývojářskou sadu „Pro Eye SDK“, která je dostupná na vývojářském portálu Vive.

Reklama

Díky technologii VRS vývojáři, podnikatelé, ale i vědci získají možnost monitorovat pohyby očí uživatele. Snadno tak odhalí, co je pro něj podstatné a atraktivní. VRS zpřístupní virtuální realitu i hendikepovaným uživatelům, kteří ji ovládnou pouhým pohledem. Velký posun způsobí i v oblasti společenských VR zážitků, kde bude možné přenášet nejen pohyby těla a hlas, ale také oční kontakt.

Prostorově nejnáročnější ukázkou schopností Vive Pro Eye a nejnovějších grafických karet společnosti Nvidia se stala prohlídka automobilového designu v aplikaci Holodeck. Konkrétně se návštěvníkům odhalil vůz značky Audi, vykreslený v dosud nevídané kvalitě. Tu zajistila kombinace Vive Pro Eye a grafických karet Quadro RTX, které jsou pro profesionální nasazení vhodné i díky své vysoké stabilitě. Společnosti využily i schopností bezdrátového Vive Wireless adaptéru. Všichni účastníci prezentace si tak mohli vůz prohlédnut ze všech stran zcela přirozeně. Kolemjdoucí navíc měli díky smíšené realitě možnost pozorovat, jak si účastníci prezentace vozidlo ve virtuální realitě prohlíží.

Nvidia doporučuje profi headset HTC Vive Pro Eye
i Zdroj: PCTuning.cz

Holodeck společnosti Nvidia nebyl jedinou zajímavou prezentací v rámci konference GDC. K vidění byla i aplikace Prepar3D společnosti Lockheed Martin pro výcvik pilotů. Ta nyní s podporou sledování pohybu očí dosahuje vyšší reálnosti simulace. Hlavně však umožňuje instruktorovi kontrolovat, zda student sleduje všechny podstatné prvky kokpitu a ovládání letadla. Další ze zajímavých využití technologie sledování pohledu prezentovala společnost Ovation, která se zabývá výcvikem přednášejících. Ti mají většinou problémy s trémou, kterou ale mohou ve virtuální realitě odbourat dříve, než poprvé vstoupí na pódium. Sledování pohybu očí pak umožňuje vyhodnotit intenzitu očního kontaktu s publikem, který je jednou z nejpodstatnějších dovedností.

Nový headset HTC Vive Pro Eye bude k vidění i na francouzském veletrhu Laval Virtual, největší evropské akci zaměřené na virtuální a rozšířenou realitu. Na stánku Immersion si budou návštěvníci moci vyzkoušet zážitek BMW M, ve kterém si nakonfigurují výbavu automobilu dle svých představ. Následně si jej detailně prohlédnou a posadí se i do interiéru.

Nvidia doporučuje profi headset HTC Vive Pro Eye
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: HTC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama