autokamera-mivue-j85-wifi-upozorni-na-radary-i-narazy-hlasem
Novinka Autokamera MiVue J85 WiFi upozorní na radary i nárazy hlasem

Autokamera MiVue J85 WiFi upozorní na radary i nárazy hlasem

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 3. 2019 17:00

Nová autokamera MiVue J85 WIFI od Mio získala do vínku upozornění od českého hlasu Arnolda Schwarzeneggera. Herec Pavel Soukup namluvil hlášky kamery, která jeho hlasem dokáže upozornit na nehody či radary, ale především natáčí ve dne i v noci v rozlišení QHD a v 150° zorném úhlu.

Reklama

Kamerka do auta MIO MiVue J85 WIFI má objektiv s dobrou světelností f/1,8 a snímačem Starvis CMOS (Sony) pro záznam až v rozlišení 1600p. Výrobce uvádí, že kvalita záznamu oplývá jasnými a bohatými barvami, a to dokonce i za špatných světelných podmínek.

Kromě videa ve formátu H.264 (.mp4) zaznamená kamera i GPS údaje s rychlostí, směrem, nadmořskou výškou a zeměpisnými souřadnicemi. Díky integrované GPS poskytuje rychlostní výstrahy a polohy rychlostních radarů, díky čemuž pomáha řidičům dodržovat povolenou rychlost. Mapa radarů se navíc jednou měsíčně bezplatně aktualizuje.

Autokamera MiVue J85 WiFi upozorní na radary i nárazy hlasem
i Zdroj: PCTuning.cz

Užitečnou funkcí MiVue J85 WIFI je také systém ADAS varující před čelním střetem (FCWS), systém varování při vybočení z jízdního pruhu (LDWS) a systém varování před mikrospánkem řidiče (FA). Samozřejmostí je bezdrátové propojení s chytrým telefonem skrze integrovanou WiFi, skrze kterou si lze stáhnout uložená videa a provést nastavení. MiVue J85 lze díky kompaktní velikosti možné schovat za zpětné zrcátko, aby nebránila řidiči ve výhledu.

Výhodou také je, že díky technologii detekce pohybu se MiVue J85 automaticky aktivuje a nahraje video na základě detekce pohybu před vozidlem. Díky této funkci sbíráte důkazy, i když nejste ve voze. Pokud navíc tříosý G-Sensor zaregistruje náhlou změnu pohybu, automaticky spustí nouzový záznam události, který je chráněn proti přepsání.

V České republice se kamerka MIO MiVue J85 WIFI prodává od 3 600 Kč s DPH.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama