auta-google-street-view-se-opet-podivaji-do-ceskych-ulic
Novinka Auta Google Street View se opět podívají do českých ulic

Auta Google Street View se opět podívají do českých ulic

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 3. 2019 19:00 2

Během jara a léta budou v Česku opět jezdit vozidla Street View, aby aktualizovala snímky v Mapách Google. Auta, která nasnímají většinu cesta po celém Česku, letos doprovodí i další technika jako například Trekker. Jedná se o kompletní fotografické vybavení pro Street View zmenšené tak, aby se vešlo do batohu, který nese pěší operátor. To umožňuje zahrnout i těžko dostupná místa. V tomto případě tak bude možné nasnímat další pěší zóny v centrech 13 největších českých měst, ale i vybrané interiéry, například vybrané stanice hromadné dopravy.

Reklama

Street View je populární funkce Map Google, která je v současné době dostupná ve více než 85 zemích světa včetně částí Antarktidy a Arktidy. Uživatelé si díky němu mohou prohlížet 360stupňové snímky ulic měst, ale i přírodních a kulturních památek.

V České republice je Street View dostupné od roku 2007 a pravidelně prochází aktualizací, aby poskytovalo co nejvěrnější obraz reality. Kromě měst a silnic Google v Česku zachytil i pěší zóny větších měst a další zajímavá, ale autem nedostupná místa. Ta se snímkují pomocí vozíku Street View Trolley a batohu Trekker. Ten byl použit například pro nafocení Krkonošského národního parku nebo Národního parku České Švýcarsko.

Auta Google Street View se opět podívají do českých ulic
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama