huawei-prodal-jiz-10-milionu-kusu-smartphonu-mate-20
Novinka Huawei prodal již 10 milionů kusů smartphonů Mate 20

Huawei prodal již 10 milionů kusů smartphonů Mate 20

Mirek Kočí

Mirek Kočí

12. 3. 2019 15:00 1

Celkové dodávky chytrých telefonů řady Huawei Mate 20 překročily deset milionů kusů. Tohoto úspěchu se podařilo dosáhnout především díky vynikající výbavě a výdrži na baterii a také výbornému fotoaparátu. Špičkový model Mate 20 Pro navíc posbíral mnoho ocenění napříč médii po celém světě.

Reklama

Huawei Mate 20 Pro byl představen 16. října v Londýně, kde ho výrobce novinářům ukázal po boku modelů Mate 20 a Mate 20 X, ty se však v České republice oficiálně neprodávají. Všem třem smartphonům nechybí prakticky nic. Mají výkonný procesor Kirin 980, 6 GB RAM a velkou vnitřní paměť 128 GB. Je tu také čtečka otisků prstů v displeji a moderní 3D skenování obličeje s infrapřísvitem pro odemčení i ve tmě.

Co se týče Huaweie Mate 20 Pro, tak tento smartphone má zahnutý displej typu OLED s 2K rozlišením, masivní 4 200mAh akumulátor s rychlým dobíjením a dokonce umí fungovat i jako bezdrátová nabíječka pro jiné přístroje.

Huawei prodal již 10 milionů kusů smartphonů Mate 20
i Zdroj: PCTuning.cz

Zadní strana telefonu patří trojitému fotoaparátu. Tvoří jej hlavní 40Mpx čip, 8Mpx čip pro snímky z dálky a 20Mpx barevný širokoúhlý snímač, který se hodí pro focení krajinek. Režim Super makro pak umožňuje zachytit předmět ze vzdálenosti jen 2,5 cm.

Další výbava čítá stereo reproduktory, kdy k ozvučení slouží sluchátko, dole se zase zvuk line z prostoru USB-C konektoru. Potěší i Android 9.0 Pie s přepracovanou nadstavbou EMUI.

Dobrou zprávou pro zájemce o Mate 20 Pro je, že výrobce s blížícím se příchodem řady P30 zlevnil tento model z původních 24 999 Kč na nynějších 21 490 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama