huawei-otevrel-v-bruselu-centrum-transparentni-kyberneticke-bezpecnosti
Novinka Huawei otevřel v Bruselu Centrum transparentní kybernetické bezpečnosti

Huawei otevřel v Bruselu Centrum transparentní kybernetické bezpečnosti

Mirek Kočí

Mirek Kočí

5. 3. 2019 17:00

Společnost Huawei dnes v Bruselu otevřela své Centrum transparentní kybernetické bezpečnosti. Akce se zúčastnilo více než 200 zástupců regulátorů, telekomunikačních operátorů, firem a médií. Na slavnostním zahájení promluvili zástupci Evropské unie, asociace mobilních operátorů GSMA a Světového ekonomického fóra.

Reklama

Nové vývojové trendy v oblasti cloudového řešení a všudypřítomného softwaru vytváří bezprecedentní výzvy pro kybernetickou bezpečnost infrastruktury informačních a komunikačních technologií. V reakci na tyto výzvy otevřel Huawei v Bruselu své Centrum transparentní kybernetické bezpečnosti s cílem nabídnout vládním agenturám, odborníkům, průmyslovým asociacím a standardizačním organizacím platformu, kde budou moci komunikovat a spolupracovat, aby vyvážili bezpečnost a vývoj v digitální éře.

Centrum transparentní kybernetické bezpečnosti se sídlem v Evropě má tři hlavní funkce. Zaprvé bude prezentovat ucelené postupy firmy Huawei v oblasti kybernetické bezpečnosti od strategií a dodavatelského řetězce k výzkumu a vývoji, produktům a řešením. To návštěvníkům umožní vyzkoušet si kybernetickou bezpečnost produktů a řešení Huawei, včetně oblastí 5G, Internetu věcí a cloudu.

Huawei otevřel v Bruselu Centrum transparentní kybernetické bezpečnosti
i Zdroj: PCTuning.cz

Zadruhé bude Centrum usnadňovat komunikaci mezi Huawei a klíčovými aktéry v otázkách strategií kybernetické bezpečnosti a ucelených postupů kybernetické bezpečnosti a ochrany soukromí. Huawei bude společně s dalšími partnery z odvětví pracovat na prozkoumání možností a propagaci vzniku bezpečnostních standardů a ověřovacích mechanismů, které usnadní technologické inovace v oblasti kybernetické bezpečnosti napříč odvětvím. A zatřetí bude Centrum zajišťovat platformu pro bezpečnostní testování a ověřování, jakož i související služby pro zákazníky Huawei.

Huawei je jedním z největších výrobců telekomunikačních zařízení na světě, v současnosti čelí kritice západu za svůj údajný vztah s čínskou vládou. Firma je v mnoha zemích světa podezřívána, že vláda v Pekingu využívá její produkty ke špionáži. Otevření Centra by do budoucna mělo spekulace omezit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama