ecs-pf22-i955x-s-podporou-crossfire
Novinka ECS PF22: i955X s podporou CrossFire

ECS PF22: i955X s podporou CrossFire

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

3. 11. 2005 00:00

Elitegroup Computer Systems, jeden z největších výrobců základních desek, uvedl nový model PF22. Tento motherboard je určen pro procesory Intel do LGA775, je založena na čipové sadě Intel i955X a podporuje duální zapojení grafických karet ATi CrossFire.

Reklama
ECS PF22: i955X s podporou CrossFire
i Zdroj: PCTuning.cz

Design balení není příliš originální a poutavý, zato velmi vehementně hlásá podporu CrossFire.

ECS nazývá schopnost zapojit dvě grafické karty zkratkou Scalable D.G.E. (Dual Graphic Engine). To však neobjímá pouze CrossFire, ale samozřejmě také dvě samostatné karty s výstupy na čtyři monitory.

ECS PF22 je také vybavena technologií I.O.C. Pod touto záhadnou zkratkou se skrývá termín "Instant Overclocking Controller" a je tedy jasné, že slouží k automatickému přetaktování CPU podle zátěže.

ECS PF22: i955X s podporou CrossFire
i Zdroj: PCTuning.cz

Layout desky není nejhorší, jediný velký zásek je pouze 1 IDE konektor - ECS se narozdíl od jiných výrobců neobtěžoval osadit přídavný IDE řadič (místo toho vsadil na další dva SATA porty), což může leckoho odradit od koupi.

Ostatní schopnosti a výbava jsou víceméně standardní - northbridge Intel i955X umožňuje osadit 4 paměťové moduly DDR2 rychlosti 667MHz do DualChannelu, z další výbavy zmiňme například dva Gigabit Ethernet porty.

Zdroj: OCWorkBench

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama