smartphone-htc-exodus-1-nove-nabizi-pristup-k-webu-3-0
Novinka Smartphone HTC Exodus 1 nově nabízí přístup k Webu 3.0

Smartphone HTC Exodus 1 nově nabízí přístup k Webu 3.0

Mirek Kočí

Mirek Kočí

26. 2. 2019 20:00

HTC informovala, že uživatelé smartphonu Exodus 1 mohou již dnes aktualizovat své zařízení a získat přístup k decentralizovanému webu. První blockchainový telefon jim to umožní s pomocí prohlížeče Opera. Výrobce navíc představil další decentralizované aplikace, se kterými mobil dokáže pracovat a oznámil rozšíření jeho dostupnosti.

Reklama

Decentralizovaný web umožní autorům přímý přístup k informacím a službám bez velkých korporací v roli prostředníka, který těží ze svěřených dat. Hnutí za Web 3.0 podporuje i vývojářský tým HTC Exodus. Ten nyní uvolnil Management API ke klíčům peněženky Zion s vybranými partnery, jejichž cílem je ochrana uživatelských dat. Prvním z partnerů, který API využívá, je společnost Opera. Ta dává uživatelům možnost zabezpečit pomocí mobilu Exodus 1 digitální majetek. Propojení s peněženkou Zion umožňuje spravovat digitální cennosti, provádět transakce a také se přihlašovat k různým službám. Klíče přitom zůstávají bezpečně uložené v zařízení.

Významným příkladem spojení prohlížeče Opera a peněženky Zion je možnost provádět mikroplatby za obsah webových stránek. Prostředky tak obdrží přímo autor, který se může oprostit od standardního obchodního modelu velkých mediálních domů, usilujících o maximální počet kliknutí na reklamu.

Smartphone HTC Exodus 1 nově nabízí přístup k Webu 3.0
i Zdroj: PCTuning.cz

Smartphone HTC Exodus 1 nově nabízí přístup k Webu 3.0
i Zdroj: PCTuning.cz
Smartphone HTC Exodus 1 nově nabízí přístup k Webu 3.0
i Zdroj: PCTuning.cz

První blockchainový telefon na světě si vysloužil vřelé přijetí krypto komunity. Jeho kvality ocenil i zakladatel měny Ethereum Vitalik Buterin. Výrobce se proto rozhodl rozšířit jeho dostupnost i pro uživatele, kteří kryptoměny nevlastní. Těm přinese HTC Exodus 1 především bezpečí a možnost prozkoumat nový internet i to, co nabízí. Od března proto bude telefon možné zakoupit pomocí běžných měn. V USA byla cena stanovena na 699 dolarů. Fanoušci kryptoměn mohou smartphone nadále získat za BTC, ETH, LTC a nyní také za Binance token BNB.

Společnost oznámila i podporu platformy Decentraland a hry Etheremon, které využívají tokenů ERC-721. Ty mohou uživatelé nově ukládat ve své peněžence Zion. Dalšími partnery, kteří obohacují nabídku decentralizovaných aplikací pro EXODUS 1 jsou i následující projekty:

Blockfolio: Nejpopulárnější aplikace pro sledování vývoje kryptoměnového portfolia.
Numbers: Řešení umělé inteligence pro zařízení, která s uživatelským souhlasem sbírají data o spánku, pohybu, ale i řidičském chování. Ta dokáže vytřídit a připravit pro odeslání třetím stranám za účelem získání personalizovaných služeb.
Nodle: Poskytovatel připojení pro internet věcí, který v nadcházejících měsících bude využívat SDK peněženky Zion.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama