powercolor-ma-prvni-tv-kartu-do-pcie-x1
Novinka PowerColor má první TV kartu do PCIe x1

PowerColor má první TV kartu do PCIe x1

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

2. 11. 2005 00:00 8

Periferií pro slot PCIe x1 je stále jako šafránu - jak nové zvukové karty Sound Blaster X-Fi, tak fyzikální akcelerátory AGEIA PhysX používají/budou používat zastaralou sběrnici PCI. Konečně přichází rozšiřující karta pro PCIe x1 využitelná běžným člověkem - TV/FM tuner PowerColor Theater 550 Pro.

Reklama

Jak název napovídá, karta je osazena čipem Theater 550 od ATi. Ten se pyšní všemi vymoženostmi technologie ATi AVIVO; zmiňme například hardwarovou kompresi do MPEG2 v reálném čase nebo odstraňování šumu, taktéž na hardwarové úrovni. Karta je také vybavena 16MB DDR paměti, což napovídá, že nejde o lecjaké "ořezávátko".

PowerColor má první TV kartu do PCIe x1
i Zdroj: PCTuning.cz

Theater 550 Pro udělá mžikem z vašeho počítače multimediální centrum zábavy - můžete nejen sledovat televizi a poslouchat FM rádio, ale také nahrávat TV pořady pomocí nastavitelného časovače. Samozřejmostí je pak dálkové ovládání.

Karta nezapírá svůj účel - PC jako domácí centrum zábavy. Napovídá tomu kromě štítku "Designed for Microsoft Windows XP Media Center Edition" také nízkoprofilové provedení, které pasuje i do stylového "obývákového" barebonu.

Příslušenstvím karta nijak nevybočuje z řady - kromě manuálu a CD dostanete AV kabel, zmíněný dálkový ovladač a senzor, který se připojuje do USB, a jakousi jednoduchou televizní anténu ne nepodobnou kusu drátu. Na stránkách PowerColoru je ještě zmínka o programu Cyberlink PowerCinema spadajícího pod popisek "Software Bundle (Optional)". Co přesně zde vyjadřuje slovo "optional" si netroufám odhadovat...

Podle The Inquireru se bude Theater 550 Pro prodávat nejdříve v Japonsku za cenu v přepočtu přibližně 100 dolarů (2400 Kč). Z toho se dá bohužel jen těžko určit, kolik bude karta stát u nás. PowerColor a ATi dokazují, že nejde jen o to mít, či nemít TV kartu; i zde existuje nižší a vyšší třída. Theater 550 Pro, který spadá do té vyšší kategorie, lze samozřejmě pořídit i v provedení pro starší sběrnici PCI.

Zdroj: The Inquirer, PowerColor

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama