microsoft-bude-live
Novinka Microsoft bude live

Microsoft bude live

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

2. 11. 2005 00:00 2

Revoluce na poli operačních systému? Snad. Kormidla se jal vizionář Bill a svou bárku Microsoft vede vpřed lepším zítřkům. Gates v San Franciscu oznámil, že jeho firma chystá dva nové produkty. Jejich jména budou znít Windows Live a Office Live.

Reklama

 

Nový operační systém je prozatím ve stádiu bety. Ta je volně dostupná komukoliv, stačí se jen zaregistrovat na adrese live.com. Malý háček se ovšem skrývá v prohlížeči. Testovat nové Windows můžete pouze s aplikací Internet Explorer. Populární Opera nebo Firefox má tedy prozatím smůlu.

Windows Live se také dočkali svého specifického e-mailu. Ten byl vyvíjen jako MSN Messenger 8 a v OS Live se objeví pod jménem Windows Live Mail, kódové označení Kahuna.

Ve finální verzi Windows Live se počítá s doplňující aplikací OneCare Live. Je to centrum bezpečnosti a má pomáhat v boji proti virům, jak jinak. Součástí balíku Windows Live je volná doména, pro kterou budete mít vyhrazeno 30MB prostoru. Musíte ovšem souhlasit s reklamou na Microsoft.

Microsoft vyšel vstříc zákazníkům. Osobně však nevěřím v to, že by se mu podařilo vymýtit pirátské kopírování jeho produktů. Windows Live je sice zajímavá alternativa, ale bude trvat ještě dlouhý čas, než všechny počítače přejdou na tento systém.

Podle betanews

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama