google-pomaha-openoffice
Novinka Google pomáhá OpenOffice

Google pomáhá OpenOffice

Novák Radek

Novák Radek

2. 11. 2005 00:00

Poté co se společnosti Sun a Google domluvili na společném postupu při propagování alternativního a hlavně volně šiřitelného kancelářského balíku OpenOffice.org, podpoří ho Google i finančně.

Reklama

Ne že by se umístění na stránkách Google nedalo svým způsobem brát jako finanční pomoc (jiné společnosti by za toto, myslím si i rády, zaplatily celé jmění), ale nyní se Google rozhodl OpenOffice.org podpořit i finančně. Chystá se zaplatit profesionální programátory, kteří by pracovali na OpenOffice.org a pomohli tak k jeho vylepšení – hlavně co se rychlosti a paměťových nároků týče, což jsou hlavní – a velmi velké – slabiny tohoto jinak poměrně solidního kancelářského balíku.

Google sám ve svých kancelářích různé volně šiřitelné programy používá – jeho struktura je založena na vlastní speciální linuxové distribuci a často používány jsou i například skriptovací jazyk Python (podobnost s názvem britské komediální skupiny není opravdu náhodná), databázi MySQL či webové servery Apache a Tomcat starající se o běh Googlího bloggeru.

Google, respektive tedy jeho zaměstnanci, jsou na druhou stranu i v Open-Source aktivitách aktivně zapojeni – do jejich domény patří například IM program GAIM, Python, Subversion a další.

O OpenOffice.org se v poslední době velmi mluví hlavně v souvislosti s jeho podporou otevřeného formátu OpenDocument, který má naděje prorazit dosavadní hegemonii Microsoftu a jeho formátů v oblasti kancelářského softwaru.

Zdroj: News

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama