nokia-8-1-miri-na-cesky-trh-jaka-je-cena
Novinka Nokia 8.1 míří na český trh. Jaká je cena?

Nokia 8.1 míří na český trh. Jaká je cena?

Mirek Kočí

Mirek Kočí

11. 2. 2019 18:00

Společnost HMD Global oznámila na českém trhu dostupnost chytrého telefonu Nokia 8.1. Nový model se může pochlubit slušnou výbavou, ve které nechybí displej s podporou HDR10, výkonný procesor či fotoaparát s optikou Zeiss a optickou stabilizací.

Reklama

Nokia 8.1 je zástupcem vyšší střední třídy. Je osazena 6,1palcovým displejem s rozlišením 2 280 × 1 080 px, kterému nechybí moderní poměr stran 19:9 a výřez v horní části. Výhodou je podpora HDR10, která znamená vyšší kvalitu displeje, než na jakou jsme od běžných IPS panelů zvyklí. Technologie HDR10 zajišťuje vyšší kontrast a větší ostrost. Díky tomu obrazovaný obsah působí věrně ať už se uživatel nachází v temné místnosti nebo na přímém slunci.

O výkon telefonu se stará procesor Snapdragon 710 v kombinaci s 4GB operační pamětí. Datové úložiště má kapacitu 64 GB a lze jej rozšířit paměťovou kartou. Nechybí slot na dvě SIM, konektor USB-C, 3,5mm jack pro sluchátka či NFC. Čtečka otisků prstů se nachází na zádech Nokie.

Nokia 8.1 míří na český trh. Jaká je cena?
i Zdroj: PCTuning.cz

Hlavní fotoaparát se pyšní optikou Zeiss se světelností f/1.8 a optickou stabilizací obrazu. Hlavnímu čipu se zpracováním hloubky ostrosti pomáhá pomocný 13Mpx senzor. Přední selfie kamerka dostala rozlišení 20 Mpx (f/2,0).

Nokia 8.1 spadá do programu Android One, což znamená pohotové systémové aktualizace. Smartphone jde na trh rovnou s nejnovější verzí 9.0 Pie. Do budoucna se přitom počítá s tím, že obdrží všechny bezpečnostní aktualizace po dobu tří let a také dvě hlavní aktualizace operačního systému Android.

Na českém trhu bude Nokia 8.1 dostupná v modré barevné variantě za doporučenou cenu 11 499 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama