wal-mart-a-hewlett-packard-nase-dikuvzdani
Novinka Wal-Mart a Hewlett-Packard: naše díkuvzdání

Wal-Mart a Hewlett-Packard: naše díkuvzdání

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

1. 11. 2005 00:00 6

Myslíte si snad že bez nás, zákazníků by mohly existovat ty obrovské korporace typu Intel? Jistěže nemohly. Některé firmy si snad tento fakt uvědomují nebo dokonce se nám, plátcům chtějí odvděčit. V případě snižování cen procesorů u AMD byl důvod jasný. Uvolnění trhu pro novější kousky. Wal-Mart a Hewlett-Packard začíná prodávat notebooky "za babku". Je za tím skryta nějaká bota?

Reklama

Vskutku razantním krokem se ony dvě zmiňované firmy rozhodly sdělit konkurenci, že ony jsou lepší a dostupnější širší veřejnosti. S jejich novými cenami si nový stroj (ať už notebook nebo klasický počítač s LCD) může pořídit skutečně každý. Cena, která činí necelých deset tisíc Kč je opravdu lidová. Chce-li si někdo pořídit něco lepšího, nic mu v tom přeci nebrání.

Jak výkonný počítač/notebook si za částku 10 000Kč odnesete domů? Notebook je osazen procesorem Sempron 2800+, 256MB RAM, 40GB pevným diskem a combo mechanikou. Desktopový počítač má procesor Sempron 3000+, 512MB RAM. Zbytek sestavy je totožný. Bohužel se nedovíme detaily o použitých komponentách a zbytku počítače. To je zkrátka nevýhoda nakupování v megalomanských obchodech.

Podle news.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama