battlefield-5-se-prodava-spatne-ceny-akcii-ea-klesaji
Novinka Battlefield 5 se prodává špatně, ceny akcií EA klesají

Battlefield 5 se prodává špatně, ceny akcií EA klesají

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

8. 2. 2019 09:00 7

Akcie společnosti EA mají za sebou vůbec nejhorší pokles za posledních více než 10 let. Generální ředitel společnosti Andrew Wilson přitom varoval, že „významný výkyv“ by mohl zasáhnout i poslední čtvrtinu fiskálního roku.

Reklama
Battlefield 5 se prodává špatně, ceny akcií EA klesají
i Zdroj: PCTuning.cz

Za poklesem ceny akcií stojí mimo jiné i hroší prodeje akční hry Battlefield 5. Té se podle všeho prodalo o několik milionů kopií méně, než EA původně očekávala.

Do úterý akcie EA klesly o 18 procent. Jak uvedl deník MarketWatch, jedná se o nejvýznamnější pokles akcií společnosti EA v novém miléniu. EA se tím zároveň významně přiblížila největšímu poklesu v historii společnosti, který nastal 17. prosince 1999, kdy se hodnota akcií propadla o 25,5 procent.

Wilson dále uvedl, že za horšími prodeji Battlefieldu 5 stojí zpoždění vydání hry a její vydání až před svátky, kdy vychází mnoho dalších titulů a konkurence je tak větší.

Potěšující zprávou pro EA je fakt, že se jí podařilo zvýšit výnosy i zisk. Čistý příjem za třetí finanční čtvrtletí činil 262 milionů dolarů, přičemž výnosy činily 1,29 miliardy dolarů. Za stejné období minulého roku výnosy činily 1,16 miliardy dolarů. 

Únor bude pro EA nesmírně důležitý. Vycházejí hned dva velké tituly – Anthem a Apex Legends. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama