xiaomi-v-cr-nabizi-svuj-prvni-chytry-telefon-s-androidem-go
Novinka Xiaomi v ČR nabízí svůj první chytrý telefon s Androidem Go

Xiaomi v ČR nabízí svůj první chytrý telefon s Androidem Go

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 2. 2019 17:15 1

Společnost Xiaomi uvádí na český trh chytrý telefon Redmi Go. Jedná se o první model této značky s operačním systémem Android Go. Novinka cílí hlavně na nenáročné uživatele, popřípadě na školáky a lidi, kteří se smartphony začínají.

Reklama

V plastovém pouzdře s pětipalcovým HD displejem se schovává procesor Qualcomm Snapdragon 425 se čtyřmi jádry o taktu 1,4 GHz, který doplňuje operační paměť o velkosti 1 GB. Tento tandem má dostatek výkonu, aby bez problémů rozběhal systém Android Go, který klade nižší nároky na hardware a na objem datových přenosů než standardní verze Androidu. Vnitřní úložiště telefonu má kapacitu 8 GB.

Xiaomi Redmi Go zásobí energií akumulátor o kapacitě 3000 mAh, který zaručí slušnou dobu provozu. Smartphone umožňuje vložit dvě SIM karty a paměťovou kartu zároveň. Podporuje navíc i rychlé datové přenosy LTE a připojení Wi-Fi standardu 802.11 a/b/g.

Xiaomi v ČR nabízí svůj první chytrý telefon s Androidem Go
i Zdroj: PCTuning.cz

Další výbava zahrnuje zadní fotoaparát s rozlišením 8 Mpx a jednou LED, přední kamerku o rozlišení 5 Mpx a satelitní navigaci GPS, A-GPS, Glonass a Beidou. Konektivitu s jinými zařízeními zajišťuje standardní konektor microUSB a bezdrátové rozhraní Bluetooth 4.0. Nechybí ani 3,5mm jack konektor pro připojení sluchátek.

Chytrý telefon Xiaomi Redmi Go je v nabídce ve dvou barevných provedeních – černé
a modré. Doporučená cena je výrobcem stanovena na 2 290 Kč s DPH.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama