mezinarodni-obchod-s-cipy
Novinka Mezinárodní obchod s čipy

Mezinárodní obchod s čipy

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

31. 10. 2005 00:00

Asi druhým nejvýdělečnějším povoláním (hned po "Být synem Billa Gatese) je nejspíše obchod s mikročipy. Výroční zpráva se zabývá výdělky firem, které obstarávají čipy pro PC a ostatní produkty, jako jsou mobilní telefony a podobně.

Reklama

 

Celkové výdělky za minulý měsíc se málem dotknuly magické hranice dvaceti miliard dolarů. Konkrétní suma činí 19,6 miliardy dolarů. To je nárůst o 5,2 procenta oproti předchozímu měsíci. WSTS( World Semiconductor Trade Statistics ) je ovšem ještě o hodně více optimistická. Letošní očekávaný nárůst 6,6% je nic oproti 8% v příštím roce a napřesrok už WSTS plánuje nárůst 10,6%. Základ pro tyto procentuální a v podstatě nic neříkající data je 227miliard dolarů. To potom i jedno promile je docela slušná suma.

Teď před svátky klidu a míru, kdy se každý stresuje a na každého nadává začnou zisky těchto firem doopravdy růst. Je to už takový trend a smrtelník s tím nic neudělá. Proč vydávat například hry v průběhu celého roku, když před Vánoci na tom vydělám o hodně víc? Je podle mého špatná politika.

Podle extremetech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama