asus-rog-strix-scar-ii-herni-notebooky-s-grafickymi-kartami-geforce-rtx
Novinka Asus ROG Strix SCAR II: herní notebooky s grafickými kartami GeForce RTX

Asus ROG Strix SCAR II: herní notebooky s grafickými kartami GeForce RTX

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 1. 2019 18:30

Pouhé tři týdny po představení na veletrhu CES v Las Vegas začíná Asus v České republice prodávat inovovanou řadu herních notebooků série ROG Strix SCAR II s nejnovějšími grafickými kartami GeForce RTX. Ty jsou rychlejší než jejich předchůdkyně, a navíc nabízejí Ray Tracing či chytrý upscaling z nižších rozlišení. Jedná se o čtyři 17,3" (GL704) a tři 15,6" (GL504) modely v různých specifikacích.

Reklama

Ve všech sedmi modelech ROG Strix Scar II tepe identický procesor, konkrétně Intel Core i7-8750H osmé generace (Coffee Lake), o standardním taktu 2,2 GHz, který lze zvýšit až na 3,9 GHz. K dispozici je volitelně buď 32 GB, či 16 GB operační paměti DDR4 (2 666 MHz). O dostatečnou kapacitu úložiště se stará rychlý SSD M.2 NVMe PCIe o kapacitě až 512 GB, ke kterému lze navíc přidat i pevný 1TB SATA disk Seagate FireCuda.

Systém chlazení HyperCool Pro pomáhá využít maximum výkonu procesoru Core i7-8750H i grafických karet RTX 2070/RX2060. Rozšířená chladicí deska absorbuje teplo a rovnoměrně jej rozšiřuje, aby se zabránilo přehřívání systému a teplota součástek čipové sady nepřesáhla hranici 90 °C. Dva výkonné 12V ventilátory mají poskytovat dostatečný průtok vzduchu a zvýšený tlak vzduchu pro chlazení CPU a GPU a odvádět horký vzduch pryč.

ROG Strix Scar II přichází ve dvou velikostech displeje (17,3“ a 15,6“) s obnovovací frekvencí 144 Hz a dobou odezvy 3 ms, což je optimální zejména pro FPS hry. Matný Full HD IPS displej se pyšní pozorovacími úhly 170° a dobrým kontrastem.

Asus ROG Strix SCAR II: herní notebooky s grafickými kartami GeForce RTX
i Zdroj: PCTuning.cz

Novinky jsou zároveň vybaveny herní klávesnicí s technologií HyperStrike Pro, která nabízí čtyři klávesové zkratky, čtyři zóny přizpůsobitelného RGB podsvícení kompatibilního s technologií ROG Aura Sync a ergonomicky navržené klávesy s 0,25mm zakřivením. Technologie ROG Overstroke umožňuje dřívější reakci kláves a má delší aktivní zónu stisku pro jejich rychlé, a snadné stisknutí. Na klávesnici je záměrně zvýrazněna skupina WASD s průhlednými kryty kláves a technologií N-key rollover.

Notebooky ROG Strix SCAR II nabízejí také technologii inteligentních zesilovačů, jež monitoruje výstup zvuku a provádí úpravy v reálném čase. Výsledný zvuk má díky tomu zvýšený dynamický rozsah a hlubší basy. Nástroj Sonic Studio III poskytuje kvalitní herní zvuk, prostorový zvuk pro sluchátka, stejně jako vylepšené streamování a záznam zvuku pro čistý přenos hlasu a redukci okolního šumu.

17palcové verze ROG Strix SCAR II jsou k dispozici v cenovém rozpětí 53 990 až 69 990 Kč včetně DPH, 15palcové pak od 51 990 do 59 900 Kč včetně DPH.

Asus ROG Strix SCAR II: herní notebooky s grafickými kartami GeForce RTX
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama