cenove-dostupna-nokia-5-aktualizuje-na-android-9-pie
Novinka Cenově dostupná Nokia 5 aktualizuje na Android 9 Pie

Cenově dostupná Nokia 5 aktualizuje na Android 9 Pie

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 1. 2019 15:00

Příkladná softwarová podpora společnosti HMD Global je mezi výrobci ojedinělá. Dalším důkazem, který toto tvrzení potvrzuje, je oznámení, že na Android 9 povyšuje levná Nokia 5. Ta se přitom do prodeje dostala s Androidem Nougat, poté v průběhu času aktualizovala na Oreo a nyní se její majitelé mohou těšit z nejnovější verze Pie.

Reklama

Tím však snahy vývojářů HMD Global zdaleka nekončí. Android 9 postupně obdrží i všechny další Nokie s výjimkou velmi levného modelu Nokia 2. Ten běží zatím na starším Nougatu, ale i pro tento telefon bude časem dostupný jeden velký update. Půjde o aktualizaci na Oreo, jejíž instalaci však uživatelé budou muset odsouhlasit na speciální webové stránce.

Protože Nokia 2 nešla do prodeje s Androidem Go, ale s běžným neosekaným systémem, bude přechod na Oreo znamenat degradaci výkonu, jak vývojáři již před časem avizovali (přechod z běžného Androidu na GO verzi skrze aktualizaci není možný). Bude tak pouze na uživateli, jestli se vzdá svižnosti svého telefonu na úkor nových funkcí.

Cenově dostupná Nokia 5 aktualizuje na Android 9 Pie
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama