co-loni-cesi-nejvice-vyhledavali-na-sluzbe-mapy-cz
Novinka Co loni Češi nejvíce vyhledávali na službě Mapy.cz?

Co loni Češi nejvíce vyhledávali na službě Mapy.cz?

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 1. 2019 18:30 1

Ruzyňské letiště je nejzobrazovanějším místem v České republice za uplynulý rok, ukazují data turistické aplikace Mapy.cz. Pozornost lidí si však získaly i vodní plochy, hned na druhém místě se umístilo Máchovo jezero, následované multifunkční turistickou magistrálou Modrá hřebenovka.

Reklama

„Nejdelší hřebenová trasa České republiky se táhne přes vrcholky hor Libereckým krajem a je již více než sto let turisty velmi vyhledávaná,“ uvedl Jakub Faifer, produktový manažer služby Mapy.cz.

V první desítce zabodovaly i hrady Houska a Kost. Mezi nejlákavější místa České republiky patří už tradičně i vodní nádrž Lipno nebo Propast Macocha. Každý ze zmíněných cílů lidé vloni zadali do aplikace Mapy.cz přibližně 70 000krát. „O celé dvě příčky si letos polepšilo Letiště Václava Havla, což potvrzuje fakt, že jsou Češi národem aktivních cestovatelů a pravděpodobně se zde také promítá absence linky metra na Ruzyň. Lidé si pak na našich mapách hledají způsob, jak se tam dopravit,“ doplňuje Faifer.

Co loni Češi nejvíce vyhledávali na službě Mapy.cz?
i Zdroj: PCTuning.cz

V hlavním městě je podle analýzy dat aplikace Mapy.cz nejatraktivnějším místem také Letiště Václava Havla, které na pozici vítěze vystřídalo pražskou ZOO, jež se propadla až na pátou příčku. Mezi trojici nejvyhledávanějších míst v hlavním městě patří ještě linky metra B a C.

Služba Mapy.cz svým uživatelům umožňuje vyhledat atraktivní místa v jejich okolí, poskytuje tipy na zajímavé výlety, ať už pěšky, na kole nebo autem. Samozřejmostí je i doporučování nejbližších restaurací, hotelů nebo zastávek městské hromadné dopravy.

Zdroj: Mapy.cz TZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama