tp-link-zacal-prodavat-mesh-wi-fi-system-deco-m4
Novinka TP-Link začal prodávat mesh Wi-Fi systém Deco M4

TP-Link začal prodávat mesh Wi-Fi systém Deco M4

Mirek Kočí

Mirek Kočí

11. 1. 2019 10:30

Společnost TP-Link další produkt z řady Wi-Fi mesh systémů Deco, který pracuje ve dvou pásmech a dosahuje rychlosti až 1167 Mbit/s. Systém Deco M4 se skládá ze dvou jednotek a je určen pro domácnosti a rodinné domy různých velikostí i tvarů a své uplatnění nalezne i v kancelářích menších firem.

Reklama

Deco M4 využívá pro bezdrátový provoz dvě pásma, 5,0 GHz (867 Mbit/s) a pásmo 2,4 GHz (300 Mbit/s), a pro pevné spojení má k dispozici dva gigabitové ethernetové porty. Rychlost a kapacita pásem není nijak omezována, protože bezdrátová komunikace mezi jednotlivými jednotkami Deco je zajištěna jiným způsobem a využívá i případného kabelového připojení.

Mesh systém dovoluje snadné pokrytí celého domu Wi-Fi signálem a umožňuje eliminovat místa se slabým signálem. Každá jednotka Deco M4 je vybavena dvěma dvoupásmovými anténami, které dohromady pokryjí plochu o rozloze až 260 metrů čtverečních. Pokud i to nebude stačit, je Deco M4 plně kompatibilní s ostatními jednotkami řady Deco a pokrytí lze snadno rozšířit přidáním další jednotky.

Další nespornou výhodou Mesh systému je tzv. Wi-Fi roaming, který umožňuje hladký přechod mezi jednotlivými zónami pokrytí. Princip je obdobný jako u mobilních telefonů, jen se jedná o datové připojení. S mobilním zařízením tak lze přecházet z ložnice na WC, z pracovny do jídelny, nebo ven na zahradu a není třeba starat se o to, ke kterému přístupovému bodu nebo Wi-Fi síti je zařízení připojeno. Vše pokračuje bez přerušení.

Instalace Mesh systému je kupodivu jednodušší než klasické Wi-Fi. TP-Link zjednodušil instalaci na minimum a bez problémů by ji měl zvládnout i laik. V první fázi stačí jednotky připojit k routeru kabelem a nastavit síť přes aplikaci z mobilu dle instrukcí na displeji. Pak je možné jednotky umístit kdekoliv po bytě, domě či kanceláři. Zkušenější uživatelé si mohou jednotlivé jednotky Deco M4 nastavit jako router, přístupový bod nebo opakovač signálu. Stačí si vybrat odpovídající režim pro aktuální potřeby.

Neposlední v řadě vlastností a možností řady Deco je účinná kontrola obsahu, která dokáže omezit čas trávený online a blokovat nevhodný obsah díky specifickým profilům. Ty lze vytvořit zvlášť pro každého uživatele nebo konkrétní zařízení.

Doporučená cena systému TP-Link Deco M4 je stanovena na 2 493 Kč.

TP-Link začal prodávat mesh Wi-Fi systém Deco M4
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama