nova-verze-acronis-true-image-2019-dostala-ochranu-proti-nelegalni-tezbe-kryptomen
Novinka Nová verze Acronis True Image 2019 dostala ochranu proti nelegální těžbě kryptoměn

Nová verze Acronis True Image 2019 dostala ochranu proti nelegální těžbě kryptoměn

Mirek Kočí

Mirek Kočí

9. 1. 2019 13:00 4

Acronis ohlásil novou aktualizaci svého řešení pro osobní zálohování True Image 2019. Update chrání počítače uživatelů před napadením škodlivým softwarem, který dokáže zapojit jejich stroje do nelegální těžby kryptoměn a způsobit značné snížení jejich výkonu.

Reklama

Podle loňských odhadů narostl počet takovýchto útoků oproti roku 2017 o 629 %, když za první polovinu roku 2018 jich bylo detekováno více než 3 miliony. I když tato aktivita není přímo nebezpečná z pohledu možné ztráty dat, dokáže spotřebovat značné množství výpočetních zdrojů potřebných ke řešení složitých problémů při těžbě takových kryptoměn jako Monero či Bitcoin. Hrozba ztráty dat je nepřímá: vlastní malware sice „pouze“ zpomalí rychlost počítače, ale často také jej vystaví možným ransomwarovým nákazám během otevřeného přístupu do systému.

Funkcionalita Acronis Active Protection nyní dokáže automaticky detekovat a zastavit procesy těžby kryptoměn v reálném čase.

Jak funkce pracuje:

- Zastavuje nelegální „těžaře“ – brání přístupu cryptomining malwaru, který je často doprovázen i ransomwarovým útokem či jinými hrozbami
- Upozorňuje na hrozby – okamžitě uživatele uvědomuje na detekci útoku na Windows PC
- Blokuje budoucí útoky – aktualizuje behaviorální heuristiku k detekci útoků, takž je schopna rozpoznat nové nelegální způsoby těžby

Nová verze Acronis True Image 2019 dostala ochranu proti nelegální těžbě kryptoměn
i Zdroj: PCTuning.cz

Nově přidaná funkcionalita nijak nemění ceny Acronis True Image 2019, které jsou aktuálně na českém trhu dostupné v třech edicích. Standard je perpetuální licence pro zákazníky pouze s lokálními zálohami bez potřeby zálohování v cloudu, cena začíná na 1 321 Kč za jeden počítač. Advanced je jednoleté předplatné s 250 GB místa na Acronis Cloud Storage a s přístupem ke všem cloudovým funkčnostem, zde cena začíná na 1 321 Kč za 1 počítač. Premium je jednoleté předplatné obsahující blockchainovou autentizaci a možnost elektronického podpisu, s 1 TB úložištěm v cloudu v ceně od 2 644 Kč za 1 počítač.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama