samsung-crg9-je-nadupany-sirokouhly-5k-monitor
Novinka Samsung CRG9 je nadupaný širokoúhlý 5K monitor

Samsung CRG9 je nadupaný širokoúhlý 5K monitor

Mirek Kočí

Mirek Kočí

9. 1. 2019 12:30

Společnost Samsung představila v Las Vegas několik nových monitorů. Mezi nimi je i špičkový herní model s označením CRG9, který do českých obchodů zavítá během dubna. Doporučená cena novinky je stanovena na 38 990 Kč s DPH.

Reklama

CRG9 je celosvětově první ultraširokoúhlý herní monitor s vysokým rozlišením s poměrem stran 32:9. Nabízí displej o úhlopříčce 49 palců s obnovovacím kmitočtem 120 Hz a dobou odezvy 4 ms. Je vybaven také technologií AMD Radeon FreeSync 2, která omezuje zasekávání a trhání obrazu a snižuje latenci na minimum.

Monitor nabízí jemné rozlišení 5 120 × 1 440 pixelů a podporuje HDR10 s maximálním jasem 1 000 nitů. Kromě toho využívá také technologii Quantum dot k dosažení široké škály věrně reprodukovaných barev a má obrazovku s poloměrem zakřivení 1 800 mm.

Samsung CRG9 je nadupaný širokoúhlý 5K monitor
i Zdroj: PCTuning.cz

Samsung CRG9 potěší také maximální flexibilitou při multitaskingu, které napomáhá funkce PBP (obraz vedle obrazu) umožňující zobrazit obraz ze dvou zdrojů současně. Monitor nabízí jeden port HDMI, dva porty Display Port, USB 3.0 a možnost připojení sluchátek. Výrobce použil při návrhu CRG9 také menší stojan, aby monitor bylo možné pohodlně a s větší flexibilitou umístit do každého herního koutku.

Samsung CRG9 je nadupaný širokoúhlý 5K monitor
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama