huawei-je-patym-nejvetsim-investorem-do-vyvoje-a-vyzkumu-na-svete
Novinka Huawei je pátým největším investorem do vývoje a výzkumu na světě

Huawei je pátým největším investorem do vývoje a výzkumu na světě

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 1. 2019 14:00 1

Huawei investoval v loňském roce do výzkumu a vývoje celkem 11,33 miliard eur, což je v přepočtu téměř 300 miliard korun. Podle statistiky, kterou vydala Evropská komise, se tak Huawei řadí celkovou výší investic mezi 5 největších investorů na světě.

Reklama

Za dobu 30 let vytvořila čínská společnost po celém světě celkem 14 center věnujících se výzkumu a vývoji a každoročně do této oblasti investuje více jak deset procent svého obratu. V minulém roce dosáhly investice téměř 300 miliard korun a Huawei se tak dostal mezi pět největších investorů do výzkumu a vývoje na světě.

Huawei zůstává navíc jedničkou v oblasti rozvoje 5G sítí, a to jak v oblasti technologií, tak komerčního nasazení. Je také jediným dodavatelem zařízení v oboru, který může poskytnout kompletní koncové řešení pro 5G. Ke dnešnímu dni uzavřela společnost Huawei celkem 26 smluv pro rozvoj 5G sítí.

I přes mediální útoky a snahu o poškození značky podezření ze špionáže pro čínskou vládu se daří druhému největšímu výrobci smartphonů na světě pokračovat v započatých kontraktech. Například generální ředitel a předseda představenstva společnosti LG Uplus Ha Hyun-Hwoi uvedl, že podle operátora neexistují žádné bezpečnostní hrozby spojené s používáním zařízení Huawei v jeho infrastruktuře 5G.

Huawei je pátým největším investorem do vývoje a výzkumu na světě
i Zdroj: PCTuning.cz

Další firma, jenž spolupráci s Huawei neukončila, je britská telekomunikační společnost O2. Ta bude prosazovat, aby Huawei v lednu pokračoval v testování sítí 5G navzdory rostoucímu politickému tlaku. Další britští operátoři – EE a Vodafone, již s Huawei testování 5G sítí zahájily. Další britská telekomunikační společnost Three podepsala s Huawei dohodu o vybudování 5G síti ve výši 2 miliard liber.

5G sítě a komunikační infrastruktura ale nejsou jediné oblasti, do kterých Huawei pravidelně investuje. Společnost klade také velký důraz na umělou inteligenci (AI), kterou díky čipu Kirin 980 disponuje například telefon Mate 20 Pro.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama