google-chrome-se-na-windows-docka-tmaveho-rezimu
Novinka Google Chrome se na Windows dočká tmavého režimu

Google Chrome se na Windows dočká tmavého režimu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 1. 2019 10:30

Oddělení, jenž má na starosti vývoj webového prohlížeče Chrome, chystá letos hned několik překvapení. Jedním z nich by měla být implementace tmavého režimu, po kterém mnozí uživatele populárního browseru už léta volají. Novinku si lze vyzkoušet v testovacím buildu Canary, který si můžete stáhnout zde.

Reklama

Tmavý režim zatím nejde aktivovat standardně v Nastavení. Abyste ho zapnuli, musíte přejít do vlastností zástupce prohlížeče a přidat za adresu cíle řetězec -force-dark-mode. Pokud vám popis není jasný, vše názorně ukazuje obrázek níže.

Google Chrome se na Windows dočká tmavého režimu
i Zdroj: PCTuning.cz

V černé barvě se zatím zobrazuje horní lišta, našeptávač a vizuálních změn doznaly i kontextové nabídky. Tmavý režim zdaleka ještě není připravený na to, aby se objevil v některém z finálních sestavení Chromu; vývojáři na něm ještě musí zapracovat. V každém případě půjde o zajímavé zpestření pro uživatele tohoto prohlížeče.

Jestli se takzvaný Dark Mode objeví i na mobilních platformách, zatím není jisté. Vývoj browseru pro smartphony a tablety má totiž na starosti jiný tým.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama