intel-nabizi-desku-s-cipsetem-ati-radeon-xpress-200
Novinka Intel nabízí desku s čipsetem ATi Radeon Xpress 200

Intel nabízí desku s čipsetem ATi Radeon Xpress 200

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

26. 10. 2005 00:00 2

Intel před nějakým časem restrukturalizoval výrobu čipsetů, opustil trh low-endu a nyní se soustředí pouze na high-end platformy. Proto na svých vlastních motherboardech začal používat čipové sady od jiných výrobců - jedním z nich je i ATi.

Reklama

Základní deska s označením D101GGC je osazena čipsetem ATi Radeon Xpress 200. Je určena pro procesory Intel Pentium 4 a Celeron D do patice LGA775, podporuje rychlosti FSB 533MHz a 800MHz.

Intel nabízí desku s čipsetem ATi Radeon Xpress 200
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak vidíte z obrázku, deska je stejně jako všechny ostatní s čipsetem ATi formátu microATX. Do dvou DIMM slotů lze použít až 2GB DDR333/400 paměti, přístup je bohužel jen jednokanálový.
Ani výbava není obecně nijak špičková - na desce jsou 4 SATA porty s RAID, ale ty zvládají pouze přenosovou rychlost 1,5Gb/s (ne že by to nestačilo, ale kde je SATA2, tam je většinou také NCQ, jehož absence už může trochu zamrzet). Na desce je také integrovaný Fast Ethernet (100Mb/s), šestikanálový zvuk zajišťuje HDA kodek Realtek ALC861. A nesmíme zapomínat na integrované grafické jádro Radeon Xpress 200, které je stále nejvýkonnějším onboard řešením na trhu.

Jistě vás také zajímá, kolik bude Intel D101GGC stát. Intel míří desku do low-endu, takže cena by měla být velmi lidová. V zahraničí se již prodává a to za cenu v přepočtu asi 2200 Kč.

Zdroj: X-bit labs, Intel

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama