cesti-tvurci-hry-chuchel-byli-obvineni-z-rasismu
Novinka Čeští tvůrci hry Chuchel byli obviněni z rasismu

Čeští tvůrci hry Chuchel byli obviněni z rasismu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

23. 12. 2018 15:00 19

Studio Amanita Design se dostalo ve Spojených státech do potíží. Stalo se tak kvůli hlavnímu hrdinovy hry Chuchel, který vyvolával negativní reakce kvůli rasovým stereotypům.

Reklama

Chuchel je chuchvalec černého prachu s nožičkami a ručičkami s oranžovou čepičkou, v zámoří však připomíná divadelní masku používanou ve Spojených státech v 19. století ke karikatuře černocha, za což se na české studio snesla vlna kritiky.

Autoři na množící se stížnosti reagovali prohlášením na twitteru: „S ohledem na stížnosti hráčů, které jsme dostávali po celý rok, jsme se nakonec rozhodli pozměnit hlavní postavu, který místo černého těla a oranžové čepičky teď bude mít oranžové tělo a černou čepičku.“

Ve hře Chuchel se hlavní hrdina společně se svým kamarádem Kekelem vydávají na dlouhou a náročnou výpravu za znovu získáním ukradené třešně. Tu jim odcizil záporák Chrchel.

Hra se dostala na trh letos v březnu a získala velmi kladné recenze. Ke změně barev hlavního hrdiny dojde na všech platformách v následujících týdnech .

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama