pomozte-vybrat-jmeno-pro-novy-cesky-superpocitac
Novinka Pomozte vybrat jméno pro nový český superpočítač

Pomozte vybrat jméno pro nový český superpočítač

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 12. 2018 12:30 5

Národní superpočítačové centrum IT4Innovations v Ostravě bude mít nástupce Anselma. Již nyní se hledá nové vhodné jméno. Vybráno bude z návrhů, které mohou lidé do vypsané soutěže posílat do 15. ledna.

Reklama

Před 5 lety IT4Innovations vyhlásilo soutěž o název pro vůbec první český superpočítač. Tehdy vyhrálo jméno Anselm. Nyní se vybírá jméno pro jeho nástupce. Na jaře příštího roku bude totiž Anselm provozovaný na VŠB - Technické univerzitě v Ostravě modernizován. Bude tak osminásobně výkonnější. Stejně jako před lety i nové jméno vzejde ze soutěže.

Výběr jména je důležitý úkol. Superpočítač totiž bude sloužit mnoha vědcům z českých univerzit a prestižních vědeckých center. Atos jej vybaví nejpokročilejšími dostupnými technologiemi. V Ostravě pomůže vědcům třeba s vývojem nových materiálů a léků, při plnění inženýrských úkolů a v dalších náročných disciplínách.

Pomozte vybrat jméno pro nový český superpočítač
i Zdroj: PCTuning.cz

Soutěž o jméno pro nový superpočítač bude probíhat od 20. prosince do 15. ledna. Zúčastnit se jí může kdokoliv s bydlištěm na území České republiky. Stačí jen navrhovaný název zadat do registračního formuláře: www.it4i.cz/soutez. Jméno by mělo odpovídat pravidlům, která najdete zde. V ideálním případě by mělo být jednoslovné a znít dobře jak v českém, tak anglickém jazyce. Bonusové body získá název vyjadřující vztah k Moravskoslezskému kraji, kde superpočítačové centrum sídlí.

Ze všech soutěžních návrhů pak odborná porota vybere 3 nejvhodnější, jejichž autoři budou odměněny cenami.

1. místo - Ultrabook ACER Swift 3
2. místo - Apple iPhone 6s
3. místo - Tablet ACER Iconia One 10

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama