chytre-auto-od-t-mobile-oslavilo-v-cesku-druhe-narozeniny
Novinka Chytré auto od T-Mobile oslavilo v Česku druhé narozeniny

Chytré auto od T-Mobile oslavilo v Česku druhé narozeniny

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 12. 2018 18:30

Pilotní projekt Chytrého auta v České republice dal zelenou spuštění v dalších evropských zemích. Po Německu a Rakousku mohou nyní svá auta nachytřit i řidiči v Polsku. Služba byla v Česku spuštěna před dvěma roky a čeští řidiči s její podporou denně uskuteční 5 400 jízd po celé České republice.

Reklama

Po dvou letech fungování služby Chytré auto v České republice spustil Deutsche Telekom službu od 18. prosince letošního ruku už na čtvrtém evropském trhu, a sice v Polsku. „Řidiči nejvíce oceňují jednoduchost celého řešení, kdy zprovoznění zvládne skutečně každý. Vnímají větší míru zabezpečení vozu a celkově mají povědomí, co se děje s jejich často druhým nejhodnotnějším majetkem. Pod kontrolou mají celou řadu věcí. Dozvědí se něco o svém stylu jízdy, mají přehled o všech cestách, které aplikace promítne do mapy. Zároveň vědí, kolik kilometrů a za jak dlouho ujeli, včetně průměrné i maximální rychlosti,“ říká Otakar Mráz, senior manažer DT Connected Car Hub, jehož tým řídí zavádění produktu v celé Evropě. K oceňovaným funkcím patří také orientační diagnostika poruch, kontrola stavu autobaterie a upozornění při nízkém stavu nabití a upozornění při odtahu auta, otřesech, vyjmutí zařízení či výjezdu z vyznačené oblasti.

K rozšíření služby přispěla také řada novinek, a sice spuštění verze poskytující možnost vytvoření Wi-Fi sítě a také asistenční služba v ceně, která zahrnuje asistenci, odtah či náhradní automobil v Česku a v zemích EU.

Chytré auto od T-Mobile oslavilo v Česku druhé narozeniny
i Zdroj: PCTuning.cz

Chytré auto od T-Mobile oslavilo v Česku druhé narozeniny
i Zdroj: PCTuning.cz

Statistiky ukazují, že nejvíce jízd je realizovaných překvapivě až ve 20 hodin, další špičky jsou v 7 hodin ráno a v 17 hodin navečer. Průměrná jízda je přitom dlouhá 17 km a polovina jízd je kratších než 6 km. Za den uživatelé Chytrého auta uskuteční 5 400 jízd po celé České republice. Průměrný rok výroby vozidel s instalovaným zařízením je 2010, přičemž nejstarší vůz s OBD portem je z roku 2001. Nejvíce jsou zastoupené vozy značky Škoda (29 %) a Volkswagen (16 %), první trojici doplňují vozy Ford (9 %). Svého zástupce však mají i Rolls Royce, Maserati nebo Maybach.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama