cesi-jiz-mohou-snorchlovat-ve-virtualni-realite
Novinka Češi již mohou šnorchlovat ve virtuální realitě

Češi již mohou šnorchlovat ve virtuální realitě

Mirek Kočí

Mirek Kočí

17. 12. 2018 12:00

Do Česka dorazila první vodní virtuální realita DIVR. Revoluční forma zábavy pocházející ze Silicon Valley v Kalifornii byla představena v hotelu Aquapark Špindlerův Mlýn, který je v současnosti jediným resortem v tuzemsku nabízejícím tuto atrakci.

Reklama

Zařízení by mělo člověka přenést do reálného světa hlubokého oceánu, který byl dosud přístupný pouze zkušeným potápěčům. Během okamžiku zprostředuje nevšední zážitek v exotických lokalitách, kde je možné plavat mezi korálovými útesy, vrakem lodi až do tajemné podmořské jeskyně. Doprovod při plavání dělají nejen želvy, ryby, medúzy, ale také obrovské velryby.

„Virtuální realita zprostředkuje lidem zcela mimořádný zážitek ze života v oceánu, za kterým už nemusí létat tisíce kilometrů. Jednoduše vyrazí do známého bazénu, nasadí si brýle, připnou popruhy a během vteřiny se ocitnou v naprosto úchvatném mořském světě,“ říká Tomáš Dufek, zástupce hlavního distributora pro Českou republiku a dodává, že se zároveň jedná o zcela nový způsob, jak člověka při absenci gravitace snadněji přenést do virtuálního světa.

Výjimečný prožitek umocní nejen pocit beztíže, ale také zvuk, vibrace i úžasné vlastnosti vody. Člověk je jednoduše připoután pásem a plave pod hladinou bazénu. Brýle se šnorchlem poskytnou 360 stupňový pohled a zvukový systém zajistí skutečné vjemy, díky kterým je podvodní svět mnohem reálnější.

Z čeho se DIVR skládá?

DIVR nabízí jedinečný design vodotěsné náhlavní soupravy, která je lehká, pohodlná i odolná. Součástí systému jsou dále podvodní náhlavní sluchátka se šnorchly, vodotěsné zařízení Samsung S8 HS s předinstalovaným softwarem Triton, nabíjecí skříň, cestovní pouzdro, předinstalovaný obsah Drift Dive, spouštěče a odznaky NFC, popruhy a kotvy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama