CS:GO si po přechodu na free-to-play vysloužilo 14 tisíc negativních hodnocení
autor: Martina Lipertová , publikováno 10.12.2018

Hráči jsou naštvaní, že zaplatili peníze za hru, která je nyní zdarma pro každého. A tak to na Steamu dali na vědomí tisícovkami negativních hodnocení.

CS:GO si po přechodu na free-to-play vysloužilo 14 tisíc negativních hodnocení

CS:GO před pár dny (7.prosince) z ničeho nic přešlo na free to play platební model a přidalo battle royale mod s názvem Danger Zone. Reakce hráčů byla zdrcující. Hra si během pár hodin vysloužila více jak 14 tisíc negativních hodnocení. Další tisíce negativních recenzí přibylo v následujících dnech.

CS:GO si po přechodu na free-to-play vysloužilo 14 tisíc negativních hodnocení

Většina negativních recenzí se týká free to play platebního modelu, nikoliv nového herního režimu. Spousta hráčů přitom hořekuje nad tím, že hra, za kterou utratili svoje peníze, je nyní k dispozici zcela zdarma. Další si stěžují na to, že odměna za nákup hry v podobě odznaku není dostatečná, a že by si zasloužili alespoň nějaký slušivý skin nebo zbraň. Spousta lidí je také přesvědčena, že free to play obchodní model bude mít za následek příliv podvodníků a hackerů. V hojném počtu se ukazují také žádosti o vrácení peněz.

Všechny reakce však nejsou negativní. V ten samý den si CS:GO vysloužilo také přibližně 7000 pozitivních recenzí, které velebí především nový herní režim stejně jako právě free to play prodejní model. Tak si vyberte.

Zdroj: 1, 2



Tagy: hry  hra  akční  fps  free to play  cs:go  steam  recenze  hodnocení  
 
Komentáře k článku
RSS
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
11.12.2018 08:52:23   147.230.227.xxx 272
Za hru jsem dal 2.7€ o vánočních slevách, za tu dobu jsem nahrál přes 1000 hodin a částka se mi několikanásobně vrátila podáváním krabic a skinů. Lidi jsou schopní dát plnou aaa cenu za SP hru, ve které stráví pár hodin, ale ne pár euro ve které stráví stovky ne-li tisíce.
11.12.2018 11:17:32   84.245.120.xxx 81
Mne sa stalo mnohokrát, že som si kúpil hru, ktorá neskôr bola F2P, alebo minimálne 24hodín zadarmo.

Ono je to tak, že najviac sťažností že je niečo zadarmo je od účtov, ktoré tú hru ani nikdy nehrali. Keď som si ich v minulosti pozrel, boli to zväčša niekoľko rokov staré účty s pár hrami, s 0 herným časom, ktoré vyzerali skôr na to, že čakajú kedy budú predané.

Musím snáď písať, že existuje množstvo web stránok, kde predávajú účty s CS:GO napríklad https://www.playerauctions.com/csgo-account/ a teraz prišli šmelinári o zisk?

Pre mňa ako hráča je podstatné, ak má hra MP, aby bola živá. Ak je zadarmo SP hra, protestovať proti tomu je ako sťažovať sa, prečo som musel v kine zaplatiť za lístok, keď film je o 5 rokov zadarmo v TV, že?
11.12.2018 14:34:10   84.245.121.xxx 32
Tak som si zámerne pozrel viacej negatívnych reakcií.
Okrem hackers, cheater, je veľa negatívnych na to, že Valve obmedzilo TRADE, kšeftovanie.
Potom taký, čo hrali stovky hodín ale chcú peniaze späť, lebo film Gympl je ofiiálne na YT zadarmo a oni si ho kúpili kedysi na DVD za 50Kč a potom zas účty, ktoré chcú peniaze späť, ale hru ako takú nehrali týždne, mesiace, roky (účty ktoré nestihli predať)
https://steamcommunity.com/app/730/negativereviews/?browsefilter=toprated&snr=1_5_100010_

Nedoporučuji
28.3 hodin za poslední dva týdny / 454.6 hodin celkem
Přidáno: 7. pro. v 14.00
chcem spet peniaze za kolko som kupil csgo nech sa mi daju na steqam učet

Nedoporučuji
6.7 hodin za poslední dva týdny / 1,181.8 hodin celkem
Přidáno: 9. bře. v 21.12
Je to uz len Poľsko-Ruská ko**tina. Pekný deň vám prajem vy SKURVENE VALVE

Nedoporučuji
2.5 hodin za poslední dva týdny / 5.3 hodin celkem
Přidáno: 8. pro. v 14.26
Zasranej Battle Royale,chci svý zajebaný prachy zpět

Nedoporučuji
4.0 hodin za poslední dva týdny / 1,907.4 hodin celkem
Přidáno: 31. bře. v 12.42
Give us back the trading system

Nedoporučuji
0.0 hodin za poslední dva týdny / 1,872.9 hodin celkem
Přidáno: 23. bře. v 20.14
1700 Hodin ŽIVOTA , úplně promrdaných

Nedoporučuji
2.5 hodin celkem
Přidáno: 8. prosince
Naprosto paradni vyje*ani a vytreni si pr*ele se zakaznikama. Jako byla spousta her, kde se z koupene hry slao free to play, ale byla tam nejaka kompenzace, tady? Naprosto nic. Vyborna prace,..

Nedoporučuji
1,018.8 hodin celkem
Přidáno: 7. prosince
Nedoporučuji hrát tuto hru zapněte si raději tetris usetrite lépe

Nedoporučuji
1,202.3 hodin celkem
Přidáno: 31. března
We want normal trading! pls VALVE

Nedoporučuji
0.0 hodin za poslední dva týdny / 32.7 hodin celkem
Přidáno: 9. pro. v 11.38
Give me my money back Valve!

Nedoporučuji
0.0 hodin za poslední dva týdny / 57.5 hodin celkem
Přidáno: 8. pro. v 10.18
I want my money back!!!! Free to play? Are you kidding?
11.12.2018 14:45:14   84.245.121.xxx 23
Ako vždy, najviac negatívnych recenzií dávajú účty, ktoré tú hru dlhodobo nehrajú. To som zažil už pri niekoľkých hrách. MP je mŕtvy, nikto to nehrá, je problém nájsť pár ľudí na zápas, ale ak tú hru dajú F2P objavia sa stovky, tisíce účtov, ktoré chcú svoje peniaze späť. Keď sa na ne pozriete, nemajú žiaden achievement, ich celkový herný čas zodpovedá času na získanie steam kariet. Pri CS:GO je to to isté:

Nedoporučuji
0.0 hodin za poslední dva týdny / 6.4 hodin celkem
Přidáno: 7. pro. v 19.55
Tak to jsem si to nemusel kupovat když to teď je zdarma...

Nedoporučuji
1.9 hodin za poslední dva týdny / 15.9 hodin celkem
Přidáno: 9. pro. v 10.15
Proč jsem to kupoval když je to teď free to play?
Valve jde do sraček, a hackeři budou znovu a znovu vytvářet účty když je to free.

Nedoporučuji
0.0 hodin za poslední dva týdny / 149.4 hodin celkem
Přidáno: 9. pro. v 9.00

Zbytočne vyhodené peniaze keď to teraz dali FREE.

I want my money BACK

Nedoporučuji
0.8 hodin za poslední dva týdny / 192.0 hodin celkem
Přidáno: 9. pro. v 11.28

CS GO free to play?! ok tak timhle to opravdu tuhle hru pohrbili

Nedoporučuji
6.1 hodin za poslední dva týdny / 2,868.5 hodin celkem
Přidáno: 7. pro. v 13.34

Gg wp po tezkych casech csgo prijdou se zlepsovakem.... FTP... Mozna naberou hrace ale ztrati komunitu koncim po vice jak 3000 hodin(+sec acc) jo a btw i want my money back!

Nedoporučuji
0.0 hodin za poslední dva týdny / 102.3 hodin celkem
Přidáno: 7. pro. v 16.44

Tuto po*ebanou hru si každý mosel kupovat a naráz je free to play díky battleroyalu, který z této hry udělá naprostou sra*ku...

Nedoporučuji
4.2 hodin za poslední dva týdny / 1,591.8 hodin celkem
Přidáno: 8. pro. v 7.34

free to play ????? ♥♥♥♥ERS VALVE ♥♥♥♥ GABEN

Nedoporučuji
1.0 hodin za poslední dva týdny / 126.4 hodin celkem
Přidáno: 8. pro. v 10.00

Aspoň refund by mohli dát...

Nedoporučuji
0.0 hodin za poslední dva týdny / 130.9 hodin celkem
Přidáno: 8. pro. v 9.47

RIP CS:GO 2018

Nedoporučuji
4.0 hodin za poslední dva týdny / 253.7 hodin celkem
Přidáno: 7. pro. v 15.11

Děte doprdele ..... Chci zpátky svoje peníze

Nedoporučuji
0.0 hodin za poslední dva týdny / 669.0 hodin celkem
Přidáno: 25. kvě. 2015 v 8.14

Nebolo by tých pojebancov zapnutých tak by bolo všetko oukey.

Nedoporučuji
0.0 hodin za poslední dva týdny / 417.7 hodin celkem
Přidáno: 8. pro. v 11.13

ARE YOU KIDDING VALVE??? FREE TO PLAY??? I WANT MY MONEY BACK!!
11.12.2018 11:35:06   85.70.186.xxx 11
No ja to chápu, prostě někteří hráči co koupili pomohli zaplatit vývoj. Nic (nic moc)za to nedostali, a protože touha po penězích je ohromná, tak vývojáři potřebují extrémně rozšířit cílovku, tím že to dají F2P. A sběr peněz bude pokračovat in-game nákupy.
Bohužel by měli myslet na to, když už přechází na F2P, tak že by se mohli trochu odvděčit hráčům, kteří jim k tomu dopomohli a mohli jim to kompenzovat nějakou herní měnou, což je defakto nestojí vůbec nic.
Podobně se to stalo i u Wild west online. Prvně za dost peněz bylo potřeba hru koupit, potom se ale vývojáři na hru vyprdli, a když bylo (a stale je) hodně negativních recenzí, tak hru převedli na F2P. S tím že hráčům kteří dříve zaplatili za hru to budou nějak kompenzovat v podobě herní měny, skinů atp. Bohužel k tomu ani moc nedošlo, protože vývojáři hru sprasili tak, že při transformaci na F2P, a s dodávkou jakýchsi nových módů, se hra ani nedá vpodstatě spustit, a z původních xx levelů je level 1. Krásný podvod... a steam dělá samozřejmě kulové, dont care.
11.12.2018 12:19:15   90.176.71.xxx 73
Jde o aimboty a walhacky, dřív si cheater v CSGO alespon musel koupit novou hru.
11.12.2018 12:21:54   213.211.33.xxx 37
neblázni, platícímu spratkovi nemůžeš dávát BAN, on by si pak místo steamu vybral jinou platformu a to je pro steam ztráta peněz.
11.12.2018 18:15:35   188.122.208.xxx 42
To platí stále, pokud máš hru koupenou, tak hraješ pouze s hráči kteří také zaplatili . Možná to bude mít spíše opačný efekt než si myslíš, cheateři zůstanou ve F2P a mezi platícími jich bude méně. Proč si stále kupovat nové účty, když můžeš cheatovat ve F2P že?
11.12.2018 12:19:39   213.211.33.xxx 33
Jsou tam cheatři? Jsou, tak za co jako chtějí kladné hodnocení?
11.12.2018 13:58:06   94.113.136.xxx 13
A teď si vemte nějakého obchodníka, který má nakoupeno tisíce klíčů této hry a prodává je a to nemusí bý nezbyně jen zloději na G2A...
Samozřejmě že se lidem nelíbí, že si zaplatili něco, co osatní teď budou mít zadarmo. S tím museli počítat.
No jo... Konkurence v podobě Fortnite je veliká, ale stejně si myslím, že to byla od Valve chyba.
11.12.2018 14:19:54   84.245.121.xxx 10
Podľa vás, nejaký legálny obchodník si legálne zakúpil tisíce kódov pre CSGO od Valve a Valve mu ich len tak znehodnotí bez kompenzácie. Skúste iný doják.
11.12.2018 19:16:06   81.92.252.xxx 11
každá hra nejaký čas po vydaní zlacnie, niekedy aj 80%, alebo občas sa proste rozdávajú kódy zadarmo. to mam teraz zakaždím, ked sa tak stane, pindať a ohovárať vydavatela/hru, a židať vrátenie penazí? A dokonca sa to deje aj s fizyckými vecami, si mylíš, že by bolo normálne, keby teraz ludia chceli spať svoje peniaze, lebo ich mobil sa dostal do akcie? lebo presne to sa tu viacmenej deje.
11.12.2018 14:50:07   95.103.103.xxx 41
Kto z vás to CSko aj reálne hrá? BTW nebola zlodejina náhodou to, ako ste pred X rokmi hrávali nonsteamy a cracky a neplatili za to nikomu nič? Baví ma to, ako niekto spokojne platí Activisionu, EA či Ubisoftu za ich nepodarky bez poriadnej podpory a betatestu a potom plače kvôli cheaterom v CS:GO. Ktorá porovnateľná hra má lepší anticheat?
12.12.2018 05:42:15   62.245.97.xxx 10
recyklat 20 let stary hry to se musi vyhejtovat. a pak hned lognout lolko nebo fortnite a sme cool a in. jasne hrajem repetivni sracku ale dobry voe.
12.12.2018 05:44:24   62.245.97.xxx 04
tomu vy stary nerozumite. naky vanilla wowko, kdy to bylo neco kua novyho vy geronti. mrskam to tam deset batlu za dve minuty.
12.12.2018 15:06:41   95.103.103.xxx 20
sranda že žiaden geront nemá potrebu točiť "unboxing" youtube videá na retro konzoly, jednak preto, že ich má doma dávno rozbalené, a jednak preto, lebo na to proste nemá čas.

Redakce si vyhrazuje právo odstranit neslušné a nevhodné příspěvky. Případné vyhrady na diskuze(zavináč)pctuning.cz

8 čtenářů navrhlo autorovi prémii: 2.4Kč Prémie tohoto článku jsou již uzavřené, děkujeme za váš zájem.
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.