spolecnost-google-vydava-chrome-71-s-funkcemi-ktere-pomohou-blokovat-zavadne-reklamy
Novinka Společnost Google vydává Chrome 71 s funkcemi, které pomohou blokovat závadné reklamy

Společnost Google vydává Chrome 71 s funkcemi, které pomohou blokovat závadné reklamy

Martina Lipertová

Martina Lipertová

6. 12. 2018 09:00

Společnost Google oznámila, že Chrome 71 zdárně opustil beta verzi a začal se šířit jak na počítače s Windows, tak i na počítače s operačním systémem Mac a Linux. Informoval o tom deník 9to5Google.

Reklama
Společnost Google vydává Chrome 71 s funkcemi, které pomohou blokovat závadné reklamy
i Zdroj: PCTuning.cz

Nová verze prohlížeče od Googlu byla v přípravě několik posledních měsíců. Nabízí funkce, které pomáhají v boji proti zneužití reklamních aktivit tím, že blokují manipulativní vzhled reklam a obrazovky s upozorněním na fakturaci.

Chrome 71 v podstatě filtruje stránky a jejich reklamy a porovnává je s vnitřním seznamem Googlu sdružujícím stránky, které spadají do definice zneužívání. Nepatří mezi ně pouze stránky, které by zobrazovaly reklamy, ale také stránky, které uživatele přesměrovávají na stránky s dalšími reklamami bez jejich vědomí. 

Stránky, které se dostanou na seznam, budou mít 30denní lhůtu na odstranění problému. Pokud termín nedodrží, Chrome všechny jejich reklamy zablokuje.

Filtrování v Chromu 71 uživatelé mohou zapínat i vypínat podle potřeby. Google doufá, že na Chrome 71 přejde většina uživatelů a funkci blokování reklam nechá zapnutou, čímž by podvodné stránky utrpěly značnou újmu.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama