nokia-7-1-dostava-update-na-android-pie
Novinka Nokia 7.1 dostává update na Android Pie

Nokia 7.1 dostává update na Android Pie

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 12. 2018 15:00

Společnost HMD Global oznámila dostupnost Androidu Pie pro svůj smartphone Nokia 7.1. Ten tak následuje modely Nokii 7 plus, Nokii 6.1 Plus a Nokii 6.1, které devítkovou verzi operačního systému obdržely již dříve.

Reklama

„Nokia 7.1 je náš čtvrtý chytrý telefon, který se dočkal Androidu Pie s tím, že další modely se aktualizace dočkají do konce roku. Jsme velmi pyšní, že se stále vice uživatelů chytrých telefonů Nokia může těšit z čistého, bezpečného a vždy aktuálního systému,“ uvedl Chief Product Marketing Officer společnosti HMD Global, Juho Sarvikas.

Nokia 7.1 nabízí vcelku tradiční design. Čelní strana telefonu patří IPS displeji s úhlopříčkou 5,84 palce a Full HD+ rozlišením (1 080 × 2 246 pixelů), což znamená poměr stran 19:9. Z8roveň se pyšní také vylepšením v podobě technologie PureDisplay, což znamená podporu pro HDR zobrazení.

Výkon Nokie 7.1 zajišťuje čipset Snapdragon 636 spárovaný se 3 GB nebo 4 GB RAM. Kapacita vnitřního úložiště je buď 32 nebo 64 GB. Na zadní straně dělá čtečce otisků prstů společnost duální fotoaparát s rozlišením 12 a 5 Mpx. Vepředu nad displejem se nachází 8Mpx selfie kamerka. Bezdrátovou konektivitu smartphonu zajišťuje LTE, Wi-Fi a Bluetooth 5.0.

Nokia 7.1 dostává update na Android Pie
i Zdroj: PCTuning.cz

Co se týče aktualizace na Android 9 Pie, tak telefon dostal i několik exkluzivních funkcí, určených pro Android One zařízení a Pixel telefony.

  • App actions – Pomáhá k rychlejšímu použití telefonu předpovídáním dalšího kroku a zobrazením správné akce v telefonu
  • Slices – Identifikuje relevantní informace oblíbených aplikací, aby byly snadněji dostupné, kdy je to nejvíce potřebné
  • Adaptive battery – Využívá hloubkové učení k porozumění používání telefonu a využití kapacity baterie pro nejdůležitější aplikace
  • Adaptive brightness – Automaticky přizpůsobuje jas displeje podle naučených zvyklostí uživatele
  • New System navigation – Přináší jedno domovské tlačítko zajišťující inteligentní predikce a doporučení (nutno povolit uživatelem)

Digital Wellbeing přinese tyto funkce

  • Dashboard – Zobrazuje čas strávený v prostředí telefonu včetně toho, kolikrát bylo zařízení odemknuto a počet přijatých notifikací
  • App Timers – Nastavení časových limitů pro používání jednotlivých aplikací
  • Wind Down and Do Not Disturb – Obrazovka se přepne do šedých odstínů, zatímco Do Not Disturb funkce utiší notifikace pro klidný spánek. Funkce Do Not Disturb lze zapnout kdykoliv uživatel cítí potřebu být offline.
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama