oficialne-oznamen-labelflash-pro-vypalovani-obrazku-na-disk
Novinka Oficiálně oznámen LabelFlash pro vypalování obrázků na disk

Oficiálně oznámen LabelFlash pro vypalování obrázků na disk

Novák Radek

Novák Radek

20. 10. 2005 00:00 4

Konkurencí pro LightScribe se stává nová technologie LabelFlash oficiálně oznámená společnostmi Yamaha a Fuji Photo Film. Ta umožňuje vypalování textu a obrázků do speciální vrstvy na svrchní straně CD v několika stupních kvality. S nejnižším si tak obrázek na disk vypálíte již za pět minut.

Reklama
 LabelFlash je založen na starší technologii Yamahy určené pro vypalování obrázků na datovou stranu CD známou pod jménem Disc T@2 (Tattoo – tetování). Ta však byla upravena tak, aby bylo možno text či obrázek vypálit na svrchní stranu disku.

Toho je možno díky speciální vrstvě barviva, umístěného na svrchní straně v hloubce 0,6mm, čímž je mimo jiné zajištěna větší odolnost a výdrž vypáleného obrázku. Navíc tím, že hloubka je stejná jako na datové straně média bude jednodušší nové mechaniky pro tuto technologii připravit a dodat je na trh. Modré barvivo se pomocí laserového paprsku mění na bezbarvé a tím se dosahuje vypálení požadovaného obrázku. V závislosti na zvolené kvalitě pak tento proces trvá od pěti do dvaceti minut.

Oficiálně oznámen LabelFlash pro vypalování obrázků na disk
i Zdroj: PCTuning.cz

Obě společnosti se budou snažit tuto technologii co nejvíce prosadit na trhu, kontaktovali proto již mnoho výrobců dvd-mechanik ale i stolních dvd-rekordérů se žádostí o podporu. Prozatím jedinou mechanikou, která tuto technologii podporuje je NEC-ND4550A, o kterém jsme se již zmiňovali.

Zdroj: CDR-Info, FujiFilm

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama