huawei-spousti-druhou-generaci-mobilni-ai-platformy-pro-vyvojare
Novinka Huawei spouští druhou generaci mobilní AI platformy pro vývojáře

Huawei spouští druhou generaci mobilní AI platformy pro vývojáře

Mirek Kočí

Mirek Kočí

23. 11. 2018 13:30

Společnost Huawei představila na třetím ročníku konference Eco-connect Europe platformu HiAI 2.0, určenou pro vývoj umělé inteligence. Aktualizovaná verze platformy poskytuje vývojářům otevřený ekosystém pro tvorbu mobilních aplikací, které AI využívají.

Reklama

„V dubnu 2018 uvedl Huawei HiAI 1.0, mobilní počítačovou platformu pro umělou inteligenci. Tím, že poskytneme vývojářům knihovnu API, pomůžeme snížit čas potřebný na vývoj aplikací a celkově proces zjednodušíme. HiAI 2.0 přinese ještě lepší výpočetní sílu, bohatší rozhraní API a podporu širší škály zařízení,“ říká Lu Wenyu, vedoucí oddělení produktového managementu Huawei Consumer Business Group.

Nová platforma nabídne vývojářům lepší přístup k funkcím čipsetů, zařízením a cloudovým službám Huawei. Zahrnuje HiAI Foundation, HiAI Engine a HiAI Service. Tyto tři služby úzce spolupracují tak, aby vyhovovaly všem potřebám vývojářů. HiAI 2.0 poskytuje přístup k funkcím čipsetové sady, kterými jsou například podpora několika frameworků, anebo vysoká výpočetní kapacita. Platforma využívá možnosti čipsetu Kirin 980 k dosažení dvojnásobné rychlosti rozpoznávání obrazu v porovnání s jeho předchůdcem – až 4 500 obrázků za minutu. Podporuje také několik vývojových modelů a funkcí, čímž vytváří prostředí, ve kterém AI aplikací běží plynuleji a s lepším uživatelským zážitkem.

Jedním z nejnovějších příkladů praktického využití HiAI Engine je nedávno představená řada smartphonů Mate 20, včetně vlajkové lodi Mate 20 Pro. Ten umělou inteligenci využívá například k optimálnímu nastavení fotoaparátu při focení, pokročilé video efekty nebo na automatické vytvoření 10 sekundového klipu z celé galerie fotografií, na kterých se vyskytuje předem zvolená osoba.

Huawei spouští druhou generaci mobilní AI platformy pro vývojáře
i Zdroj: PCTuning.cz

Čeká AI ve smartphonech masové rozšíření?

V současnosti zahrnuje ekosystém Huawei HiAI více než 1 000 aktivních partnerů, 450 000 vývojářů a pomáhá víc než 300 milionům uživatelům na celém světě. V rámci programu provozuje společnost Huawei 13 výzkumných center a dvě Open Labs po celém světě. Tyto laboratoře mají úlohu odrazového můstku pro úspěšné vývojáře, kteří díky nim mohou představit své projekty na globální úrovni.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama