quake-iv-je-na-pultech
Novinka Quake IV je na pultech

Quake IV je na pultech

Novák Radek

Novák Radek

19. 10. 2005 00:00 23

Jedna z nejočekávanějších akčních her tohoto roku, poslední přírůstek kultovní série od iD Software, Quake IV, postavená na enginu Doomu 3, již byla uvolněna do prodeje a ode dneška by ji mělo být možno zakoupit.

Reklama

Myslím, že sérii Quake není potřeba představovat, ani engine Doom3 a jeho tvůrce iD Software. Quake IV je posledním jejím přírůstkem, tentokráte svěřeným do rukou Raven Software, společnosti, která s iD spolupracuje již mnoho let a je obeznámena s jejími enginy.

Quake IV je na pultech
i Zdroj: PCTuning.cz

Dosavadním posledním dílem série byla sice Quake III Arena, ta ale byla hlavně multiplayerově zaměřená, single-player spočínal v boji proti botům a tak Quake IV, jakožto single-player hra, navazuje přímo na díl druhý a začíná v okamžiku, kdy ten končí.

Quake IV je na pultech
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle prvních recenzí má být singleplayer klasicky ala iD Software lineární, oproti Doomu 3 je však akce mnohem více a už se většina času netráví pohybem po temných zákoutí, ze kterých na vás každou chvíli něco či někdo vyskočí. Sada zbraní vychází s Quake II, příbyla možnost jejich upgradu, a navíc se dočkáme i nějakých těch dopravních prostředků. Na výchozí obtížnost by hra měla zabrat cca 10-15, ale myslím, že u této hry bude hlavní multiplayer, u kterého se času stráví mnohem více. Navíc, stejně jako v předchozích dílech, silná modařská scéna se postará o dodání dalších nejen singleplayer levelů a tak i prodloužené zábavy. Co se grafické stránky týče, použití enginu Doomu 3 je již samo o sobě zárukou vysoké kvality, navíc vývojářům Raven Software se z něj povedlo vymáčknout maximum – bohužel za cenu ještě vyšších hardwarových požadavků.

Zatímco tedy hra jednoho hráče navazuje na druhý díl, multiplayer je jen vylepšenou verzí Quake III Arena, což je jedině dobře, protože rychlá akce v Quake III Arena prostě byla skoro dokonalá :).

Quake IV je na pultech
i Zdroj: PCTuning.cz


Q3DM17 ala Quake IV

Zajímavé bude sledovat, jak si Quake IV povede oproti svému rivalovi F.E.A.R., který přináší taktéž pěknou grafiku a slušnou umělou inteligenci.

Zdroj: GameSpot
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama