blackberry-kupuje-spolecnost-cylance
Novinka BlackBerry kupuje společnost Cylance

BlackBerry kupuje společnost Cylance

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 11. 2018 06:30

Kanadská společnost BlackBerry oznámila, že kupuje americkou technologickou firmu Cylance. Ta by jí měla pomoci při expanzi v oblasti umělé inteligence a kybernetické bezpečnosti. Hodnota akvizice byla stanovena na 1,4 miliardy dolarů, tedy v přepočtu více než 32 miliard korun.

Reklama

Dohoda by měla být dokončena nejpozději v únoru nadcházejícího roku. BlackBerry si od obchodu slibuje, že mu pomůže navázat kontakt s důležitými partnery ve stejném oboru podnikání.

Cylance vyvíjí software již od roku 2012 a má zhruba 3500 aktivních zákazníků. Její aplikace pomáhají blokovat kybernetické útoky na firmy. Není přitom bez zajímavosti, že pětina klientů Cylance patří mezi největší společnosti na světě podle žebříčku Fortune 500.

BlackBerry, původně Research In Motion, bylo kdysi průkopníkem chytrých telefonů a jeho přístroje měli v oblibě zejména manažeři. V posledních letech však firma za svými konkurenty výrazně zaostala, což vedlo k neutěšeným hospodářským výsledkům.

Nejen kvůli tomu se BlackBerry rozhodlo změnit svůj podnikatelský záměr a začalo se více soustředit na vývoj softwaru pro zabezpečení a správu zařízení na firemních sítích.

BlackBerry kupuje společnost Cylance
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama