sennheiser-memory-mic-bezdratovy-mikrofon-pro-mobilni-telefony
Novinka Sennheiser Memory Mic: Bezdrátový mikrofon pro mobilní telefony

Sennheiser Memory Mic: Bezdrátový mikrofon pro mobilní telefony

Mirek Kočí

Mirek Kočí

5. 11. 2018 12:00

Sennheiser posílá do obchodů nový všesměrový mikrofon s bezdrátovým připojením pro mobilní telefony. Novinka, kterou ocení hlavně tvůrci online obsahu na Youtube, novináři i nároční uživatelé, má nízkou hmotnost a umí zachytit zvuk ve vysoké kvalitě.

Reklama

Mikrofon se páruje se smartphonem bezdrátově, a to buď pomocí Wi-Fi nebo Bluetooth. Pro jeho obsluhu slouží aplikace, kterou mohou uživatelé zdarma stahovat z App Storu nebo Google Play. Jednoduchý program umožňuje snadné spojení nahrávky s videem i přimíchání okolních ruchů přesně dle potřeby (po ukončení záznamu je nahrávka automaticky přenesena bezdrátově do mobilu, kde se sama synchronizuje s pořízeným videozáznamem).

Výhodou bezdrátového spojení mezi mobilem a mikrofonem je i zachování volných konektorů telefonu. Není tak problém upnout smartphone do stabilizátoru, připojit druhý kabelový mikrofon pro záznam moderátora či zapojit kabel od záložního napájení.

Sennheiser Memory Mic: Bezdrátový mikrofon pro mobilní telefony
i Zdroj: PCTuning.cz

K dalším přednostem Memory Mic patří skromné rozměry (pouze 51 × 37 × 16 mm) a nízká hmotnost (30 gramů), takže o něm v kapse nebudete ani vědět. Výrobce nezapomněl také na zdánlivě jednoduchý, avšak velice praktický magnetický klip. Ten umožní nejen uchycení mikrofonu na oděv nahrávané osoby, ale také využití jakéhokoliv magnetického předmětu jako stativu. Závěrem musíme zmínit i solidní výdrž až 4 hodiny na jedno dobití. Přísun energie pro mikrofon zprostředkovává USB konektor.

Memory Mic je v České republice dostupný za cenu 5 180 Kč.

Sennheiser Memory Mic: Bezdrátový mikrofon pro mobilní telefony
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama