apple-ocekava-slabsi-prodej-telefonu-iphone
Apple Novinka Apple očekává slabší prodej telefonů iPhone

Apple očekává slabší prodej telefonů iPhone

Mirek Kočí

Mirek Kočí

3. 11. 2018 16:00 3

Společnost Apple uveřejnila hospodářské výsledky za čtvrté finanční čtvrtletí. V něm čistý zisk firmy vzrostl meziročně o 32 procent na 14,125 miliardy dolarů (320 miliard Kč). Prodeje telefonů iPhone však zaostaly za očekáváním.

Reklama

V uplynulém čtvrtletí, které skončilo 30. září, prodal Apple zhruba 46,9 milionu telefonů iPhone ve srovnání s 46,7 milionu před rokem. Analytici přitom čtvrtletní prodej odhadovali na 47,5 milionu. Firma varovala, že očekávání by nemusely splnit ani její celkové tržby v novém čtvrtletí, které zahrnuje klíčovou vánoční sezonu. Průměrná prodejní cena iPhonů však stoupla na 793 dolarů (18 000 Kč).

Apple očekává slabší prodej telefonů iPhone
i Zdroj: PCTuning.cz

Podnik zároveň oznámil, že do budoucna již nebude zveřejňovat počet prodaných iPhonů, iPadů a počítačů Mac. Podle finančního ředitele Applu Lucy Maestriho totiž nejsou tato čísla dobrým indikátorem finančního zdraví firmy.

Apple na sebe tento týden upozornil i představením novinek pro letošní vánoční sezónu. Na speciální akci v New Yorku ukázal dva nové iPady Pro a také dva počítače – notebook MacBook Air a stolní Mac Mini.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama