prodavat-se-zacal-gigabitovy-mu-mimo-router-tp-link-archer-c6
Novinka Prodávat se začal gigabitový MU-MIMO router TP-Link Archer C6

Prodávat se začal gigabitový MU-MIMO router TP-Link Archer C6

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 11. 2018 20:00

Společnost TP-Link představuje nový bezdrátový gigabitový MU-MIMO router podporující standard 802.11ac. Archer C6 je určen primárně pro malé firmy a moderní domácnosti, ve kterých propojí stolní počítače, notebooky, tablety, mobilní telefony, set-top-boxy, herní konzole, datové úložiště a smart televize.

Reklama

Díky AC technologii umožňuje router bezdrátově připojit zařízení až třikrát rychleji než model se standardem N. Technologie MU-MIMO pak zajistí dvojnásobné účinnosti, kdy komunikuje až se dvěma zařízeními současně. To znamená souběžný přenos dat rychlostí 300 Mbit/s v pásmu 2,4 GHz a 867 Mbit/s v pásmu 5,0 GHz. Celková dostupná šířka pásma je finálních cca 1 200 Mbit/s. Pásmo 2,4 GHz poskytuje rychlost přenosu, která dostačuje pro každodenní práci, jako je psaní e-mailů a surfování na webu, zatímco rychlost v pásmu 5,0 GHz je ideální pro plynulé streamování videa v HD rozlišení a hraní online her s rychlou odezvou.

Podle výrobce čtyři externí a jedna interní anténa mají vysílat silný Wi-Fi signál napříč kancelářemi, budovou nebo bytem. Díky tomu pak lze využít připojení k internetu jak v obýváku, tak i venku na terase. Kromě toho má kombinace pěti antén poskytovat až o 40 % silnější signál v místech, kde s routery předešlé konstrukce již dochází k výpadkům nebo jsou již zcela bez signálu.

Prodávat se začal gigabitový MU-MIMO router TP-Link Archer C6
i Zdroj: PCTuning.cz

Díky jednomu portu WAN a čtyřem gigabitovým portům LAN může být rychlost přenosu dat až 10× vyšší než u standardních kabelových připojení přes ethernet. Do routeru tak lze připojit stolní PC, smart televizor s 4K rozlišením, herní konzoli nebo datové úložiště NAS, které pak naplno využijí rychlost a odezvu na lokální síti.

Pro rodiny s nezletilými dětmi je velmi důležitá ochrana před nevhodným obsahem na internetu nebo na sociálních sítích. Router umožňuje pomocí klíčových slov odpovědně ochránit přístup jak pro děti, tak i zaměstnance. Snadno lze vytvářet i seznam blokovaných uživatelů a omezovat rozsah přístupnosti webu.

TP-Link Archer C6 se v ČR prodává za doporučenou cenu 1 299 Kč s DPH.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama