abit-uvadi-an8-32x-pro-dvojite-16x-sli
Novinka Abit uvádí AN8 32X pro dvojité 16X SLI

Abit uvádí AN8 32X pro dvojité 16X SLI

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

14. 10. 2005 00:00 3

Přestože současné karty ve SLI nejspíše nijak nezužitkují rychlost dvou PCI-E 16X slotů (pouze bezmůstkové SLI by si mohlo polepšit), větší číslo je v očích mnoha méně zkušených uživatelů zkrátka lepší. Jedním z výrobců desek, kteří budou prodávat motherboard s možností zapojit karty do SLI jako 2x PCI-E 16X namísto 2x PCI-E 8X, je i Abit.

Reklama

Nový počin známého výrobce se jmenuje AN8 32X.

Abit uvádí AN8 32X pro dvojité 16X SLI
i Zdroj: PCTuning.cz

Abit opět použil pasivní chlazení čipsetu pomocí heatpipe, nazvané Silent OTES. Layout desky je celkem povedený, zamrzí pouze floppy konektor a přídavné napájení (nebo co to je) pod posledním PCI slotem, dále jsou docela nešťastně umístěné přídavné SATA2 porty. Nedostatek PCI slotů je bohužel již zažitým standardem.

Výbavě, která čítá 6 SATA2 portů, FireWire, Gigabit Ethernet s firewallem nVidia ActiveArmor a zvuková karta AC'97 7.1 s optickými SPDIF vstupy a výstupy, se toho také dá vytknout velmi málo. Ovšem nedostatky se najdou - přestože southbridge poskytuje 4 porty SATA, disky není možné zapojit do RAID 5, pouze do RAID 0, 1 nebo 0+1; stejně tak můžete vytvořit další RAID 0/1/0+1 pole s přídavným řadičem SiI3132.

Jako ostatní desky Abitu i AN8 32X obsahuje vychytávky jako uGuru BIOS a obdržíte také software OC Guru pro automatické přetaktování, AutoDrive (ukládá nastavení přetaktování pro různé programy), uGuru EQ (monitorování HW, napětí a rychlost větráků) a FAN EQ (utilita pro automatické ovládání větráčků).

Kolik bude Abit AN8 32X stát a kdy bude k dostání v ČR je zatím ve hvězdách.

Zdroj: Digit-Life

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama