loewe-predstavilo-individualni-personalizaci-zvuku-tv
Novinka Loewe představilo individuální personalizaci zvuku TV

Loewe představilo individuální personalizaci zvuku TV

Mirek Kočí

Mirek Kočí

22. 10. 2018 09:00 1

Německý výrobce Loewe představil jako první na světě individuální personalizaci zvuku implementovanou do televizorů. Technologie Mimi Defined od společnosti Mimi Hearing Technologies byla do nynějška dostupná pouze ve sluchátkách.

Reklama

Jak to funguje

V první řadě je třeba vytvořit individuální sluchový profil posluchače. Profil lze zvolit buď paušálně na základě věku posluchače (využívá průměrný sluchový profil daného věku), nebo využít digitální sluchový test aplikace Mimi. Při něm se testují sluchové schopnosti konkrétního posluchače s ohledem na frekvenční spektrum. Z výsledků je poté vytvořen s využitím Mimi Defined individuální profil optimalizace reprodukce pro daného uživatele.

„Aby bylo dosaženo optimálního podání, je intenzita jednotlivých frekvencí přesně přizpůsobena specifickým vlastnostem sluchu. Technologie Mimi Defined poté při sledování televizního vysílání nebo filmu z libovolného zdroje analyzuje v reálném čase zvukovou stopu a přizpůsobuje ji individuální citlivosti sluchu diváka. Mimo jiné zesiluje ta pásma, ve kterých má uživatel sluchový propad,“ píše Loewe.

Loewe představilo individuální personalizaci zvuku TV
i Zdroj: PCTuning.cz

Dostupnost Mimi Defined v televizorech Loewe

Technologie Mimi Defined je nyní dostupná spolu se softwarem verze 5.xx všem uživatelům televizorů Loewe od modelového roku 2017, kromě bild 1 do úhlopříčky 40" včetně. Tato funkce je zpoplatněna částkou 2 600 Kč. V nejbližší době bude aktivace Mimi Defined ve standartní výbavě u nově vyrobených televizorů již z výroby. V uživatelském rozhraní televizorů Loewe (Loewe OS) v nabídce nastavení zvuku lze po instalaci Mimi Defined zapnout či vypnout a individuální zvukový profil lze jednoduše aktivovat pomocí stisku tlačítka na dálkovém ovládači.

Loewe představilo individuální personalizaci zvuku TV
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama