externi-liteon-zapisuje-dvd-r-8
Novinka Externí LiteOn zapisuje DVD+/-R 8×

Externí LiteOn zapisuje DVD+/-R 8×

Novák Radek

Novák Radek

13. 10. 2005 00:00

LiteOn oznámil novou externí "slim" DVD Dual Drive mechaniku s označením SOSW-833SX, která umí zapisovat i na dvouvrstvá (Dual Layer) DVD a je připojitelná k počítači prostřednictvím USB 2.0 rozhraní.

Reklama

Mechanika zaujme kromě své rychlosti zápisu i malými rozměry a i nízkou hmotností – tím si má možnost najít oblibu hlavně u uživatelů notebooků či u ostatních lidí, kteří svou vypalovací mechaniku potřebují často přenášet.

Externí LiteOn zapisuje DVD+/-R 8×
i Zdroj: PCTuning.cz

Co se týče jejích schopností – DVD-ROM čte 8×, DVD±R čte a zapisuje 8×, DVD±RW přepisuje 4× a na dvou-vrstvé DVD zapisuje 2,4×. S klasickými Cdčky si také poradí dobře – CD čte a zapisuje 24×, stejně tak vysokorychlostní CD-RW.

O bezproblémový průběh zápisu se stará technologie Smart-Burn, omezující možnost podtečení bufferu, který je na mechanice přítomen ve velikosti 2MB. Další technologie Smart-X má zase na starosti rychlou extrakci DAE, VCD a DVD a zároveň plynulé přehrávání Audio CD, VCD a DVD.

LiteOn plánuje uvedení této mechaniky na trh někdy v průběhu prosince. Za kolik ji bude možno pořídit však ještě nezveřejnil.>

Zdroj: CDR-Info

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama